De nye radiostasjonene i Norge:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Bare en halvtime for Radio Telemark

Den nye konsesjonæren i Grenland, Radio Telemark, raser over vedtaket om sendetid i SMF. De har blitt tildelt en halvtime om morgenen og en halvtime om ettermiddagen.

RADIONYTT.NO - 27.02.02 - KYRRE DAHL
I juli i fjor ble det kjent at 11 nye konsesjonærer har fått sendetillatelse for lokalradio i Norge. I desember ble det kjent at kulturdepartementet innvilget 12 nye konsesjoner som hadde anket sine avslag. Det betyr at det er 23 nye radiostasjoner som skal på lufta i løpet av første halvår i år. Radionytt.no vil i de nærmeste ukene se nærmere på de nye stasjonene. i DAG: RADIO TELEMARK

Telemarksavisa står bak konsesjonen til Radio Telemark som ble innvilget i Grenland allerede i fjor sommer. I mellomtiden har Radio Telemark vært i mislykkede sendetidsforhandlinger med Radio Grenland, som er den eneste andre lokalradiokonsesjonæren i området. Avgjørelsen om sendetid ble overlatt til Statens Medieforvaltning, som kom fram til at Radio Telemark skulle ha sendetid fra 08.30 - 09.00 og 17.30 - 18.00, altså kun en time om dagen, ialt fem timer i uka. Mens Radio Grenland har fått resten, 23 timer i døgnet

Administrerende direktør i Telemarksavisa, Dag Reiersen, raser over vedtaket, som er svært langt fra den sendetiden radiokanalen ønsket, nemlig seks timer om dagen, morgen og ettermiddag. Vedtaket i SMF kommer snarest til å bli anket inn for Kulturdepartementet. Reiersen forteller til radionytt.no at det nå også arbeides for at Radio Telemark skal få en egen frekvens 24 timer i døgnet. Det har tidligere vært to sendernett i området, men i dag er Radio Grenland alene på det ene som er i Grenland.

Telemarksavisa er en av de store lokalavisene i Telemark, og vil satse hardt på lokale nyheter og reportasjer i sin nye radiokanal, forteller Reiersen. Han har for øyeblikket ikke noe formening om når Radio Telemark kan komme på lufta.

 De nye stasjonene:

  • Radio-Adressa er snart tilbake (18.02.02)
  • A-pressen avventer på Romerike (29.01.02)
  • Radio Nite Rocket tilbake på lufta (25.01.02)
  • Radio City på lufta i Oslo-området (18.01.02)
  • Radio Sør på lufta til sommeren (11.01.02)

  •  Relaterte saker

  • 12 nye lokalradio-konsesjoner (02.01.02)
  • Nye konsesjoner for lokalradio delt ut (03.07.01)

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no


    RADIONYTT.NO
    20©02

    Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
    Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
    Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
    Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.