De nye radiostasjonene i Norge:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

A-pressen avventer på Romerike

A-pressen, ved Gardermoen Interaktiv, har fått to konsesjoner på henholdsvis Øvre og Nedre Romerike, men vet ikke når de kommer på lufta.

RADIONYTT.NO - 29.01.02 - KYRRE DAHL
I juli i fjor ble det kjent at 11 nye konsesjonærer har fått sendetillatelse for lokalradio i Norge. I desember ble det kjent at kulturdepartementet innvilget 12 nye konsesjoner. Det betyr at det er 23 nye radiostasjoner som skal på lufta i løpet av første halvår i år. Radionytt.no vil i de nærmeste ukene se nærmere på de nye stasjonene. i DAG: A-PRESSEN PÅ ROMERIKE

Gardermoen Interaktiv (A-pressen) ble tildelt lokalradiokonsesjon for to områder på Romerike allerede i fjor sommer. De har store planer om å lage radio, men har møtt på flere hindre underveis..

På Nedre Romerike har Radio 1 og NRJ i dag hver sin frekvens, og her ble det slik at A-pressen må dele frekvens med Radio 1, som helst ikke vil gi fra seg mer sendetid enn nødvendig, og dermed er sendetidsfordelingen overlatt til Statens medieforvaltning. Når dette blir avgjort er ikke kjent.

På Øvre Romerike er det om mulig enda verre, ifølge prosjektleder Tønnes Steenersen. Der må A-pressen dele frekvens med tre livssynsradioer, og en ny kommersiell radio, som fikk gjennomslag på sin anke, og som bare nylig har kommet på banen. Dermed må man vente på at dette selskapet blir stiftet for å få gjennomført nye sendetidsforhandlinger. Det er ikke aktuellt å sende før dette er avklart.

A-pressens prosjektleder Tønnes Steenersen er glad for tildelingen av konsesjoner, men stiller seg uforstående til rammevilkårene som er tildelt. - "Vi mener at det vil være en fordel for bransjen at det kommer flere aktører inn som har muligheten til å satse over tid for å skape solide radioer både økonomisk og redaksjonelt. Eneste løsning vi ser nå er at det opprettes flere frekvenser på Romerike", sier Steenersen til radionytt.no

 De nye stasjonene:

  • Radio Nite Rocket tilbake på lufta (25.01.02)
  • Radio City på lufta i Oslo-området (18.01.02)
  • Radio Sør på lufta til sommeren (11.01.02)

  •  Relaterte saker

  • 12 nye lokalradio-konsesjoner (02.01.02)
  • Nye konsesjoner for lokalradio delt ut (03.07.01)

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no


    RADIONYTT.NO
    20©01

    Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
    Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
    Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
    Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.