Nyheter:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2002    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NRJ mister prime time i Stavanger

Kulturdepartementet opprettholder vedtaket i Statens Medieforvaltning om sendetidsfordeling på sendernettet i Randaberg. Det betyr at NRJ mister verdifull sendetid i Stavanger.


RADIONYTT.NO - 26.07.02 - KYRRE DAHL
I Randaberg konsesjonsområde har NRJ (tidl. Radio Lanternen) sålangt vært alene på sendernettet, og disponert dette 24 timer i døgnet. Randaberg ligger strategisk til i Rogaland og har rimelig god dekning i Stavanger. I den siste konsesjonsrunden ble også den nye konsesjonæren Radio Randaberg tildelt konsesjon i Randaberg og det medførte at de to måtte fordele sendetiden mellom seg.

Da det ikke lyktes partene å bli enige, fastsatte Statens Medeiforvaltning sendetiden til fem timer for Radio Randaberg fra kl. 16.00 til 21.00, resten til NRJ. Dette vedtaket ble anket til kulturdepartementet, som nå har behandlet saken. Departementet er enige med SMF, og opprettholder vedtaket, som dermed er endelig. SITAT: "Departementet slutter seg videre til Statens medieforvaltnings vurdering når det gjelder avveiningen av de to konsesjonærenes ønsker om sendetid. Departementet ser det som hensiktsmessig at Medieforvaltningen i denne saken har lagt vekt på å tildele sammenhengende sendeflater. Når det gjelder lengden på og plasseringen av Radio Randabergs sendeflate, ser departementet dette som et rimelig kompromiss mellom behovet for kontinuitet og muligheten for å etablere et nytt, kommersielt radiotilbud i området." SITAT SLUTT.

Dermed mister NRJ viktig sendetid i Stavanger-området. Etter at vedtaket ble kjent har NRJ sett seg nødt til å si opp alle sine ansatte i Stavanger, og Randaberg-konsesjonen styres nå fra Oslo.

 Relaterte saker

  • 11 ansatte mister jobben i NRJ
    25.04.02
  • Mer trøbbel for NRJ
    10.04.02

  •  Søk i radionytt.no


    powered by FreeFind

     Nyhetsbrev

    Hold deg oppdatert!

    Info og påmelding

     Tips radionytt.no

    Har du et tips til oss?

    Post@radionytt.no


    RADIONYTT.NO
    20©02

    Utgiver: Radionytt.no, Adlersgate 19, 3116 TØNSBERG. Vakttelefon: 90 08 39 53
    Ansvarlig redaktør er Kyrre Dahl
    Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. OM RADIONYTT.NO
    Disse sidene er optimalisert for Internet Explorer 5.0 og nyere.