Annonse

Nå kan du melde på bidrag til Prix Norge

15.06.24 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Prix Norge, tidligere Prix Radio, er Norges mest prestisjefylte lydprisutdeling som hedrer de fremste lyd-, radio- og podkastproduksjonene fra det siste året.

Prix Radio 2023 Foto: Tor Erik Scrøder/Lyddager

I 2024 vil prisene bli delt ut i hele 26 ulike kategorier. Nå er påmeldingen åpen for bidrag, med frist tirsdag 25. juni ved midnatt. Prix Norge blir utdelt som en avslutning på fagkonferansen Lyddager, tidligere Radiodager.

Prisutdelingen samler aktører fra hele lydspekteret – fra nasjonale kringkastere til små, uavhengige produsenter. Påmeldingsportalen er nå åpen for følgende aktører:

 • Enkeltmedlemmer i Norsk Lokalradioforbund og Norsk Podkastforening
 • Eksterne produsenter, frilansere og ansatte i medieselskaper eller virksomheter som ikke er tilknyttet P4-gruppen, Bauer Media, NRK eller medlemskap i de ovennevnte organisasjonene, har også mulighet til å delta.

  For ansatte i NRK, Bauer Media og P4-gruppen, gjelder egne interne påmeldingsprosedyrer. Disse bidragene blir samlet og nominert gruppevis via portalen etter interne utvelgelsesprosesser.

  Nye kategorier og reviderte kriterier

  Som en del av den pågående omstillingen har Prix Norge gjennomgått omfattende justeringer for å reflektere bredden og mangfoldet i det norske lydlandskapet. Hovedjuryleder Morten Scott Janssen forklarer:

  – Prisstrukturen er revidert for å bedre inkludere både tradisjonell kringkasting og de endringene som skjer i lydsegmentet. Vi har introdusert nye kategorier for å speile de nyeste trendene og fjernet kategorier som ikke lenger er like aktuelle.

  Den totale priskategorien for 2024 består av 26 priser fordelt på seks hovedkategorier. Det er viktig for alle som ønsker å delta å grundig gjennomgå de oppdaterte kategoriene og kriteriene, for å sikre at nominerte bidrag oppfyller nye krav.

  Viktige frister og detaljer

  For å være kvalifisert, må bidragene ha blitt sendt som kringkastet radio eller tilgjengeliggjort som podkast mellom 1. juni 2023 og 31. mai 2024. Det betyr at alle produksjoner som ble publisert eller sendt innenfor dette tidsrommet, er gyldige for nominasjon.

  Påmeldingsportalen åpner fredag 14. juni kl. 09.00 og stenger tirsdag 25. juni ved midnatt.

  For flere detaljer og hvordan du melder på et bidrag, gå til: Prix Norge 2024: Påmeldingen til årets lydpriser er nå åpen. Teksten er hentet fra lyddager.no

  Lyddager arrangeres i et samarbeid mellom Norsk Rikskringkasting, P4-gruppen, Norsk Lokalradioforbund, Bauer Media og Norsk Podkastforening.

  Vil du være med? Kjøp billetter her

  Mer informasjon på hjemmesiden: LYDDAGER.NO

 • Mer om: Konferanser

 • Følg oss via:   eller  RSS:


  Annonse