Annonse

Ny podkast: Hva er vitsen?

Radionytt.no - 10.04.2024 - Kyrre Dahl

Martin Beyer-Olsen kommer med en ny podkastserie på NRK Radio, «Norsk standup – Hva er vitsen?». Her guider han lytterne gjennom historien til sjangeren som har definert norsk humor de siste tiårene.


Foto: NRK

«Norsk stand up – Hva er vitsen?» er historien om hvordan humorsjangeren standup kom til landet og hvordan miljøet og komikerne har utviklet seg til hva det er i dag. Fortalt av menneskene som var med fra start.

– Det har vært gøy å jobbe med denne podkasten fordi standup er noe jeg brenner for og vært en del av en stund. Spesielt gøy er det å snakke med komikerne som var med fra starten som ga meg et innblikk i kaoset det var å ikke ha noen etablert scene, og hvilken vei av tilfeldigheter, dusteri og kameratskap som har skapt miljøet i norsk standup. Og sånn er det jo fortsatt i dag, sier programleder Martin Beyer-Olsen i en pressemelding.

Programleder Martin Beyer-Olsen har truffet noen av de aller største navnene innen norsk humor. Både de som stod på scenen, men også de som trakk i trådene i kulissene. Det hele har blitt til fire episoder som går gjennom historien til sjangeren som har skapt noen av Norges aller største komikere.

– Norsk stand up har vært den største utviklingsarenaen for norsk humor de siste tiårene. Dette er et miljø som har skapt store stjerner, men der vi også har vært vitne til dramatiske fall. En kunstform hvor suksessen kan skyte i været like fort som den kan ta slutt. Det kan være nokså brutalt, samtidig som det er uhyre fascinerende, sier prosjektredaktør i NRK, Gitte Calmeyer.

Blant de medvirkende finner møter vi man blant annet: Atle Antonsen, Thomas Giertsen, Jånni K, Dagfinn Lyngbø, Tommy Steine, Zahid Ali, Sigrid Bonde Tusvik, Jonna Støme, Dag Sørås, Jonas Rønning, Lars Berrum, Bård Tufte Johansen, Lisa Tønne, Martha Leivestad, Jonis Josef, Henrik Fladseth, Jonas Bergland, Dora Thoraldsdottir, Hans Morten Hansen, Jon Schau, Ole Soo, Christoffer Schjelderup, Terje Sporsem, Eddie Eidsvåg, Janne Rønningen og «gudmoren» selv Elina Krantz.

«Norsk standup – Hva er vitsen?» hadde premiere på NRK Radio 2. april.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss på:  


    Annonse