Annonse

Suksessen Med all respekt

19.03.24 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Gjengen fra Med all respekt møtte stor respekt fra internasjonale radiofolk på Radiodays Europe i dag. De fikk høre om en meget spesiell podkast i regi av NRK.

Med all respekt på Radiodays Europe. Foto: Kyrre Dahl

Med all respekt begynte som direktesendt radioshow, men er nå en ren podkast, med multikulturelle programledere med diverse bakgrunn, både etnisk og geografisk. Denne gjengen er ikke redd for å spøke med hva som helst, men det må gjøres med stil, kom det fram under Radiodays Europe.

De har nå holdt på i seks år og er stadig blant de 20 mest pålyttede podkastene i Norge, ofte blant de 10 største. De lager fire episoder hver uke og snakker mye om hverdags-situasjoner sett fra en litt annen vinkel enn det som er vanlig i media.

Populariteten kan i hvert fall delvis forklares med at de er stemmen til en gruppe som føler seg litt oversett. i Norge har det tradisjonelt vært et skille mellom nordmenn og innvandrere, mens annen generasjon innvandrer føler seg som noe i midten, med bein i begge leire. Det er disse Med all respekt har truffet.

De har en litt spesiell måte å jobbe på og avslørte at de ofte møtes bare fem minutter før sendingen starter og går gjennom kjapt hva de skal prate om. De kjenner hverandre godt nok til å vite hva som treffer og hva andre kan finne på under selve innnspillingen.

De er ikke redd for å ta opp kontroversielle emner, eller spøke med andre kulturer men det er viktig å gjøre det med respekt. Så, skal du lage en vits om noen fra en kultur du ikke har førstehåndskjennskap til, ja, da er det viktig med research. Sånn sett er det ikke helt riktig at de bare møter opp 5 minuuter før sending.

Ikke overraskende får et slikt show en del klager og mange av de er fra etniske hvite menn, som til tider føler seg krenket, til tross for at det er en etnisk hvit mann med i studio. De tar gjerne og leser opp klagene i sendingene og går ikke av veien for å fleipe med dette også. Det hender at de går over grensen, men de andre i studio er da raskt på plass for å redde situasjonen.

På Radiodays Europe deltok Sandeep Singh, Tara Lina Shahin, Galvin Mehidi og Abubakar Hussain. Det var var Iram Ansari som ledet sesjonen.

Radionytt.no er offisiell mediepartner for Radiodays Europe 2024 og følger konferansen tett.

Mer informasjon på hjemmesiden: RADIODAYS EUROPE

  • Mer om: Konferanser

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse