Annonse

Millardsmell for Viaplay, men skryt for P4

23.02.2024 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Viaplay Group tapte 9,7 milliarder Skr i 2023. De norske radiokanalene går mot strømmen.


Det var allerede kjent at 2023 ikke var noe godt år for konsernet Viaplay Group, som blant annet har radiokanalene i P4-gruppen i Norge. Nå er årsregnskapet for konsernet lagt fram og det er store tall.

Viaplay Group gikk med underskudd på 9,7 milliarder Skr ( omtrent det samme i Nkr) i 2023. Året før hadde konsernet et overskudd på 323 millioner kroner, ifølge radionytt.se.

Mesteparten av underskuddet skyldes avskrivninger på 9,2 milliarder kroner. Da er det regnskapsført et tap på 4,8 milliarder for å trekke seg ut av internasjonale markeder og 4,1 milliarder er nedskrevet på innholdsverdien.

Selv uten avskrivninger går konsernet med dundrende underskudd, men de nordiske virksomhetene kunne faktisk vise til overskudd på 556 millioner Skr. Det er dog 45 prosent mindre enn året før.

Viaplay oppgir ikke egne tall for radiovirksomheten men selskapet skriver i sin rapport at det går bra i Norge og ikke fullt så bra i Sverige, for radiodelen:

- ...koncernens radiomålgruppsandel ökade i Norge och minskade i Sverige, medan radioreklammarknaden uppskattas ha ökat i Norge och minskat i Sverige.

For 2024 forventer konsernet en nedgang i omsetningen og et årsresultat på mellom minus 250 millioner og pluss 50 millioner, melder radionytt.se.

  • Mer om: P4-gruppen

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse