Annonse

For lite nynorsk på NRK Radio

Radionytt.no - 19.02.2024 - Kyrre Dahl

NRK klarte ikke å oppfylle kravene til nynorsk på radio i fjor, men gjorde det bedre på TV.


Målinger viser at NRK ikke klarte kravet om 25 % nynorsk på alle sine plattformer i 2023. NRKs radiokanaler hadde en nynorskandel på bare 22 %, melder NRK selv.

Da gikk det bedre med TV-kanalene, som hadde en nynorsk-andel på 27,9 %. På nett ble bare 22,4 % av artiklene publisert på nynorsk. Det gir en samlet nynorsk-andel på 25,2 %.

NRK.no har løftet seg i nesten alle månedene av året. I desember ble det rekord med 25 prosent nynorsk. Det er kringkastingssjefen glad for.

– Det skriftlege språket, den skriftlege nynorsken, er svært viktig for å styrke og bevare det nynorske språket. Det er derfor veldig bra at vi klarer å halde fram den gode utviklinga på NRK.no, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, som samtidig erkjenner at NRK framleis ikkje er i mål.

– NRK skal løfte og gjere norsk og samisk språk og kultur rikare. Nynorskkravet er del av dette store og viktige språkoppdraget. Vi må berre jobbe vidare, og eg synest språkarbeidet i NRK har eit godt driv no, sier Haugen i en pressemelding.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss på:  


    Annonse