Annonse

P3, en institusjon i norsk underholdning

Radionytt.no - 02.10.2023 - Kyrre Dahl

For 30 år siden gikk NRK P3 på luften for aller første gang. – NRK P3 har blitt en premissleverandør og talentfabrikk for norsk underholdningsbransje, sier fungerende redaktør Ellen Ramstad.


NRK P3s første sending fra Tyholt, 2. oktober 1993. I bildet: Lars Erik Mørk, Sverre Ustad, Beate Arnøy, Sigund Raanes. Foto: NRK

- P3 som både radiokanal, men også som en avdeling, har rett og slett blitt en premissleverandør og en talentfabrikk. Ikke bare for NRK, men for en samlet norsk underholdningsbransje. Vi fortsetter å tro på nye, unge profiler, programskapere og ideer som skiller seg ut, sier fungerende redaktør i P3, Ellen Ramstad.

- P3 er med på å forvalte ung-oppdraget, noe som er utrolig givende og viktig. Folka som jobber i P3 har et så sterkt hjerte for denne målgruppa. De lager innhold som unge skal kjenne seg igjen i eller føle seg hjemme i, og dette er like viktig i dag som for 30 år siden, sier Ramstad i en pressemelding.

- NRK P3 har en viktig rolle i vårt samfunnsoppdrag og veldig mange av våre største profiler har startet karrieren i NRK P3. Vi i NRK skal nå ut til hele befolkningen, og da er det helt sentralt å kunne nå ut til de unge. Det gjør NRK P3 på en utmerket måte, og det er bare å gratulere alle med 30-års dagen, sier kringkastingssjef, Vibeke Fürst Haugen.

Les også: NRK P3 fyller 30 år, holder koken

Etter at NRK P3 gjorde sitt inntog på norsk radio på 90-tallet, har redaksjonen vært i front i medieutviklingen de seneste årene. Nå består NRK P3 av alt fra radio og podkast, til innhold til nett og TV-serier.

– Med 30 år på baken så begynner P3 å komme opp i årene selv, men det stopper ikke innovasjonskraften og lysten på nye prosjekter. Fra å starte opp som en lineær radiokanal, leverer vi nå på alle plattformer. Bare i år så står NRK P3 bak produksjoner som Vi lover et helvete, Hybris, og Kladden har dævva for å nevne noe. Det er absolutt snakk om en veldig vital 30-åring, som på ingen måte har tenk å roe ned med det første, sier Ramstad.

Etter 30 år med nyskapende innholdsproduksjon, har NRK P3 stått bak suksesser som blant annet Skam, Radioresepsjonen, Rådebank, Lørdagsrådet og XL. I tillegg har studioene på blant annet Tyholt i Trondheim og Marienlyst i Oslo vært arnested for mang en karriere i norsk underholdningsbransje.

– P3 har i 30 år vært modige og pushet grenser. Det har arkivene mange beviser på. 30-åringen har utviklet seg i takt med målgruppa, og håpet er at vi fremtiden, gjennom både lyd, bilde og tekst, kan fortsette å være relevant for unge mennesker, avslutter Ramstad.

Les også: NRK P3 har vært superviktig for NRK

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse