Annonse

14-åring med eget program om Beatles

Radionytt.no - 12.09.2023 - Kyrre Dahl

14 år gamle Una Thuv Hunstad fra Valnesfjord i Fauske elsker The Beatles. Nå debuterer hun som radio-DJ med en egen sending om favorittbandet.

Una Thuv Hunstad. Foto: Bauer Media

– Å få spille inn et program om det jeg mener er verdens beste band er helt fantastisk, sier Hunstad. Hun ser frem til at både venner og familie, i tillegg til radiolyttere over hele landet, får mulighet til å høre Beatles-programmet.

– Det er artig at det er interesse for det jeg er interessert i, og det er veldig gøy å kunne formidle mine egne meninger om Beatles-musikken til mange lyttere i hele Norge, går det fram av en pressemelding.

Programmet ble til da Hunstad reiste helt fra Valnesfjord i Nordland til Oslo for å ha arbeidsuke i favorittkanalen. I løpet av uken var hun blant annet med i studio da programledere som Finn Bjelke og Lise Askvik lagde sine radiosendinger.

– Det var veldig hyggelig å tilbringe en uke i Radio Vinyl med så mange utrolig fine folk, sier Hunstad, som også var på besøk i Lise Askviks hjemmestudio der de to musikkentusiastene naturligvis fikk tid til å snakke om den herlige musikken fra 60- og 70-tallet.

I tillegg spilte hun også inn sitt eget program i Vinyl-studioet, og for Hunstad var det enkelt å velge tema – det ble det store favorittbandet, selveste The Beatles. Det som ikke var like enkelt var å velge ut tolv sanger å spille og fortelle om i løpet av programmet, som har fått tittelen «Unas Beatles-favoritter». Med så mange fantastiske plater å velge blant, er det ikke lett å plukke ut tolv. Men valget falt til slutt på et knippe låter som betyr mye for Hunstad, blant annet flere hun fikk gleden av å oppleve live på Paul McCartney-konsert i USA.

Redaktør Arne Sandvik i Radio Vinyl er imponert over 14-åringens innsats i løpet av arbeidsuken, og ikke minst programmet hun har laget. – Una er en talentfull og lidenskapelig musikkentusiast, og vi er glad for å kunne dele Beatles-programmet hennes med lytterne. Programmet er fullt av sjarm og musikkglede, og vi håper å høre mer fra Una i fremtiden.

Selv er Hunstad spent på hva andre Beatles-fans kommer til å synes om programmet. – Jeg håper de kanskje kan gjøre seg opp nye tanker om sangene, og ser at det er flere som er interessert i The Beatles!

«Unas Beatles-favoritter» sendes på Radio Vinyl onsdag 13.9. kl. 21, med reprise fredag 15.9. kl. 23.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse