Annonse

Nedbemanning i Nea Radio

01.09.23 - Kyrre Dahl

Iver Waldahl Lillegjære hadde sin siste arbeidsdag i Nea Radio i går. Bakgrunnen er selskapets økonomiske situasjon og radioledelsen har en klar oppfordring til politikerne på Stortinget.

Iver Waldahl Lillegjære. Foto: Nea Radio

– Det er trist å måtte slutte i Nea Radio. Det har vært en interessant periode med mange spennende saker, hvor vi har vært med på å sette dagsorden for nyhetene i Trøndelag, sier Lillegjære, som har jobbet som reporter og programleder i lokalradioen.

– Samtidig har Nea Radio vært gjennomført profesjonell og ryddig i en vanskelig nedbemanningssituasjon, fortsetter han.

Årsaken til at Lillegjære slutter er selskapets økonomiske situasjon, som gjør at Nea Radio i løpet av det siste året har nedbemannet med 3,1 årsverk i redaksjonen. Lillegjære er den siste ansatte i Nea Radio som går av som følge av dette.

– Det er sterkt beklagelig at vi måtte gå til disse skrittene og redusere staben, men for å klare å drive selskapet er vi nødt til å gå i balanse og i pluss. Når vi nå framover får snudd resultater til det positive skal vi fortsette satsingen til Nea Radio og bygge stein på stein for å lage mer og bedre radio for våre lyttere, sier daglig leder Stian Elverum.

Etter pandemien ble det nedgang i bingoinntektene selv om annonseinntektene fortsatte å vokse. Sum driftsinntekter i 2022 endte på 14,4 millioner kroner, cirka 1 million dårligere enn 2021, mens kostnadene ble på 17.7 millioner kroner.

Men det kunne gått bedre dersom politikerne hadde fulgt opp et forslag fra Medietilsynet om å gi også redaksjonell støtte til lokalradio.

– Vi ble lovet pressestøtte for lokalradio av partier som nå sitter i regjeringa. Hadde vi fått disse kunne vi unngått mye av nedskjæringene, sier Elverum til lokalradio.no.

– Det beste som kunne skjedd lokalradioer er at vi hadde på en eller annen måte fått ta del i pressestøtteordningen som etter vår mening er svært avleggs, sier radiosjefen og påpeker at lokalavisene i området får millionbeløp, mens lokalradio får ingenting, sier radiosjefen.

– I en moderne medieverden der alle medier driver med alt bør ikke denne forskjellsbehandlingen få fortsette. Det kan ikke være slik at mediet må ta brukerbetaling og/eller bli trykt på avis for å kunne få mediestøtte. Hele poenget med pressestøtte bør være å sørge for mer lokalt innhold. Vi håper våre politikere snart ser dette og ikke minst; Ser verdien av alle lokale medier uavhengig av plattform, avslutter Elverum.

  • Mer om: Lokalradio

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse