Annonse

Sverige: Sju nye riksdekkende kanaler

24.08.2023 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Svenske mediemyndigheter har delt ut konsesjon til sju nasjonale digitale kanaler. Blant disse finner vi både sport og dansband.


Illustrasjon

Mad Men Media, basert i Malmø, er den store vinneren i denne konsesjonsrunden i Sverige. Selskapet er tildelt totalt fem riksdekkende konsesjoner på DAB+.

Den ene kanalen er Retro Fm som drives på FM i Malmø i samarbeide med Bauer Media. Riksdekkene blir også kanalene Radio Topp 40 og Relax Fm, som begge er tilgjengelig i Malmø-regionen.

I tillegg starter Mad Men Media opp en ny kanal som skal hete Rock & Sport. Innholdet gir trolig seg selv. Den femte og siste kanalen blir en arabiskspråklig radiostasjon, Radio Yalla, melder radionytt.se.

DB Media, som holder til i Staffanstorp, får en nasjonal kanal for sin nye kanal Dansbandkanalen Klassiker. De sender allerede Dansbandkanalen på det nasjonale DAB-nettet. DB Media får en regional konsesjon i Skåne for Guldkanalen Country.

Skärgårdsradion, som tidligere har hatt en regional konsesjon i Stockholm, er den siste av de sju nasjonale konsesjonen som nå er tildelt. Fra før er det 21 digitale kanaler i Sverige. Nasjonale nett for DAB+ har dekning i alle de tre største byområdene i Sverige.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse