Annonse

Bauer gir VG-lista comeback, på radio

03.04.2023 - Kyrre Dahl

Nå kan du høre VG-lista på kanalen Topp 40 hver uke, og konserten kan du se på TikTok.

Kristoffer Vangen i Bauer og Vjollca Moazzem i VG Foto: VG/Bauer Media

Før jul ble det kjent at NRK avslutter det vel 20 år lange samarbeidet med VG-lista, men for VGs del var det aldri et alternativ å gi seg.

– Det ble ikke sølvbryllup med NRK, men bruddet akselererte den kreative ideutviklingen. Den siste tiden har vært intens, og vi har møtt mange potensielle partnere. I denne prosessen har det vært gøy å få bekreftet hvor sterkt merkevaren og attraktiviteten til VG-Lista står, og vi er skikkelig fornøyd med de nye partnere våre, sier kommersiell direktør i VG, Christian Haneborg.

Samarbeidet mellom Aschehoug og Bauer innebærer at lytterne får tilgang til gratis lydbøker som er finansiert med reklame. I praksis betyr det at det vil komme korte reklameavbrudd mens en lytter til boken.

– Det er aller første gang vi livestreamer en hel konsert i Norge! Så dette gleder vi oss veldig til, ikke minst fordi enda flere får en konsertopplevelse som vil oppleves autentisk og «tett på», selv om de ikke er på Rådhusplassen. VG-lista vil bokstavelig talt gå rett hjem hos veldig mange av våre brukere, sier Farhad Zand, Head of Music Operations TikTok i Norden.

Også Snapchat er med samarbeidet

Samarbeidet med Snapchat er av en litt annen karakter, som blant annet handler om å tilby AR-opplevelser som vil forsterke konsertopplevelsen.

– VG og Snapchat har hatt et strategisk samarbeid i seks år for å nå et yngre publikum, og vi er glade for at vi nå utvider partnerskapet gjennom å være en del av årets VG-lista, sier Barbara Wallin Hedén, nordisk markedssjef i Snap Inc.

Vil rekruttere unge til redaktørstyrt journalistikk

Hilde Gammelsæter er markedssjef i VG, og forklarer hvorfor VG nå velger å inngå samarbeid med aktører som TikTok og Snapchat.

– I VG er vi kontinuerlig opptatt av å nå unge på deres premisser, og da er det naturlig at vi samarbeider med plattformer som utfyller oss på nettopp det. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker at unge skal bruke redaktørstyrt journalistikk i større grad enn i dag, men da er det jo vår jobb å skape de relasjonene. VG-lista har allerede en unik posisjon blant unge, og vi må hele tiden se på hvordan vi kan tilby dem enda mer verdi, sier hun.

Blåser liv i “VG-lista” med comeback på radio

For unge i dag er VG-lista først og fremst forbundet med Skandinavias største gratiskonsert på Rådhusplassen. Det mange ikke vet er at VG-lista siden 1958 har publisert ukentlige hitlister over de mest strømmede, solgte og spilte låtene i Norge. Den historien skal det nå blåses liv i, sammen med Bauer Media, som driver 10 riksdekkende radiokanaler, deriblant Radio Topp 40 som har 474 000 ukentlig lyttere.

– Selv om konserten fortsatt skal være en inkluderende samlingsplass og fest, har vi nå muligheten til å ta ut et mye større potensial. Radio Topp 40 har vært den raskest voksende kanalen i Norge, og etablert seg som en av Norges mest populære radiokanaler for unge, sier Gammelsæter.

Program- og markedsdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen, sier VG-lista og Radio Topp 40 er en perfekt match.

– VG-lista er en råsterk merkevare og en institusjon for populærmusikk i Norge. Vi ser frem til å få være med å utvide VG-lista-universet, samt videreutvikle Norges offisielle hitliste. For radiokanalen Topp 40 betyr det at vi alt etter påske kan presentere VG-Lista i sin nye form, som VG-Lista Topp 40 på Radio Topp 40 sier Vangen.

Garanterer sterk lineup - går for publikumsrekord

16. juni blir VG-lista fortsatt å finne med noen av landets mest populære artister på Rådhusplassen. I fjor satte konserten publikumsrekord, med 40.000 besøkende, tross regnvær. I år er ambisjonen enda flere - både fysisk og digitalt.

– Målgruppen til VG-lista bor i hele landet. I år blir det ikke konserter i Trondheim og Bergen, istedenfor lager vi fest og live-streaming fra kinoer i disse byene. Artist-listen er ennå ikke offisiell, men vi vil slippe navn fortløpende frem mot konserten. Det vi kan garantere er en utrolig sterk lineup av både nasjonale og internasjonale artister som alle har gjestet VG-lista det siste året, sier VG-lista-veteran og prosjektleder Vjollca Moazzem.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse