Annonse

Tradisjonell påske på NRK Radio

Radionytt.no - 24.03.2023 - Kyrre Dahl

Påskelabyrinten er landets eldste program med samme programleder


FOTO: NRK

Årets «Påskelabyrinten» bygger på samme lest som de 35 foregående år. Kjente personer stiller som bidragsytere, blant dem to statsråder.

Som vanlig stiller utenrikskorrespondentene opp som rettledere for villfarne skattejegere. I tillegg blir det tradisjonen tro gammeldans-rap med Karis-Pers polska.

I år som i fjor sendes «Påskelabyrinten» både på NRK1, i NRK TV og på radiokanalene NRK P1 og NRK P1+. Programmet er landets eldste med samme programleder, folkekjære Viggo Valle.

Påskelabyrinten har premiere mandag 3. april kl. 10.00 på NRK1, i NRK TV, på NRK P1 og NRK P1+

Årets påskekrim fra NRK Lyddrama byr på spenning og humor. «Guttapassasjen» er en humorkrim fortalt som en true crime. For fem år siden ble fire kompiser funnet drept i en hytte i fjellheimen og saken forble uoppklart.

Journalist Clara Sæther kjente guttene og vil nå finne ut av hva som egentlig skjedde. Ved siden av å snakke med et fargerikt spekter av upålitelige kilder, dykker Clara ned i lydklipp fra den fatale hytteturen. Der etterlot nemlig kompisene seg en ganske bråkete guttapod. Den kan vise seg å være selve nøkkelen til mysteriet.

Alle de seks episodene av Guttapassasjen publiseres fredag 31. mars i NRK Radio

Podkasten «Mysterier fra Norge» går i gang med sesong to i påsken. Tirsdag 4. april kommer to episoder om en fotballklubb som fikk kastet en forbannelse over seg, og langfredag kan du høre historien om ørnerovet. Ble virkelig tre år gamle Svanhild tatt av en ørn og fraktet til toppen av et fjell? Senere i sesongen får du blant annet høre om Seljordsormen, de mystiske lysene i Hessdalen og en hjemsøkt barnehage.

Som vanlig blir det flere gudstjenester på NRK i løpet av påsken. Denne gangen vil disse sendes fra Stjørdal kirke, i Kimen kulturhus. Sendinger kl. 11.00 palmesøndag, langfredag og 1. påskedag på NRK1 og NRK P1+.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse