Annonse

Fornøyd med norsk fagdag for lyddesign

Radionytt.no: 20.02.2023 - Kyrre Dahl

ID23, den første norske konferansen for lyddesignere, ble en suksess. Arrangørene utelukker ikke at det kan bli ny konferanse neste år.


David Atarodiyan på ID23. Foto: Vidar Brennodden / NRK.

Det var to av NRKs lyddesignere som hadde invitert kolleger fra flere kanaler til en dag med fokus på lyddesign. ID23 står for Imaging Dagen 2023 og iniativtakerne var lydprofilsjef i NRK Vidar Brennodden og Christer Johan Pettersen-Dahl, redaksjonsleder i NRK P3 og mP3.


Kenny Southavy på ID23. Foto: Vidar Brennodden / NRK.

- Både Vidar og jeg er meget faglig opptatt av kanalidentitet i form av jingler, promoer og andre elementer som forsterker og tydeliggjør merkevare på radio og podkast, sa Pettersen-Dahl til radionytt.no, før konferansen. Etterpå er han veldig fornøyd med arrangementet.


Programlederpanel på ID23. Foto: Vidar Brennodden / NRK.

- Det gikk helt fantastisk bra! Folk var veldig fornøyde, sier Pettersen-Dahl. - Det var fin bredde i sesjonene. Fra detaljnivå til store tanker og nå og framtiden fra Karpe produsenten, forteller han videre og utelukker ikke at det blir flere slike konferanser.


Thomas Kongshavn på ID23. Foto: Vidar Brennodden / NRK.

De som var med fikk blant annet møte musikkprodusent David Atarodiyan, kjent fra produsent-duoen TRXD med flere låter spilt på norsk radio. Han har det siste året jobbet i NRK og produsert imaging for bl.a. NRK mP3, NRK Super Jul og podkasten «Sophie og Fetisha».


David Atarodiyan på ID23. Foto: Vidar Brennodden / NRK.

Imaging Dagen startet med et panel som snakket om hvordan jingler hjelper dem på lufta. I panelet møtte man radioprogramledere som bl.a. Mats Valø, Yasmin Mehmood og Tomm-Espen Kroken. I løpet av dagen kom også andre kjente navn innom, som Frode Langhelle, Chris Nesse, Thomas Kongshavn og Kenny Southavy fra ReelWorld.

ID23 er et initiativ fra NRK med hensikt å styrke det norske produksjonsmiljøet for radio imaging og annen lydbranding. Dette var første gang ID23 arrangeres og deltagerne bestod denne gang kun av spesielt inviterte. Det er mulig at det blir åpent for allmennheten hvis det blir konferanse neste år.

  • Mer om: Diverse - alle saker
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse