Annonse

Radio er fortsatt viktig

01.02.23 - Kommentarer

I noen situasjoner er radio helt genialt, kommenterer Sindre Møllerhaug

Foto: Privat.

De siste årene har jeg hørt gradvis mindre på radio, men det betyr ikke at interessen for radio har blitt redusert på noen måte. Jeg følger med på flere podkaster daglig hvis det passer, ihvertfall ukentlig. Men det betyr ikke at jeg har sluttet å høre på radio, selv om tidsbruken har gått en del ned.

I soverommet våkner jeg til klokkeradio hver morgen. DAB radioen der er snart 10 år gammel, men fungerer fortsatt og planen er å bruke den så lenge den virker. Etter det er planen å kjøpe smart vekkerklokke. Ulempen blir at smart vekkerklokken ikke kan spille av musikk uten internett. Sånn sett blir DAB mindre sårbart, men smart vekkerklokken kan gjøre så mye mer enn å brukes som klokke og radio. Spotify blir ikke det samme som radio, men klokkeradioen er alltid på en musikkstasjon, så uansett er det viktigste at jeg våkner til musikk.

I kjøkkenet bruker jeg mye tid til å lage gode middager. Istedenfor å måtte bestemme meg for hvilken musikk jeg skal høre på, mens jeg står der og er sulten, så er det enklere å bare sette på en radio og la den styre musikken for meg. Spotify er god på å finne musikk som passer meg, men jeg liker så mange sjangre at det blir ofte vanskelig å bestemme meg for hva jeg skal høre på. Å bruke tid på det når jeg lager mat, samtidig som jeg er sulten, vil jeg helst slippe. Med rett radiokanal slipper jeg det.

Når jeg går lange turer, hører jeg sjelden på radio. Lommeradio med DAB er jeg ferdig med. Hovedårsaken til det er at jeg ble lei av at ledningen til hodetelefonene ble utslitt etter mye bruk og jeg kom til et punkt at trådløse hodetelefoner måtte prøves. Lommeradio bruker ledningen til hodetelefonene som antenne, også mobilen, med mindre du bruker en nettradio-app. I noen tilfeller har jeg hørt på radio med de trådløse hodetelefonene, men det har som regel vært på grunn av at jeg noen ganger ikke klarer å bestemme meg for hva jeg skal høre på. I de situasjonene er radio helt genialt.

  • Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund.

  • Her finner du flere: Kommentarer

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse