Annonse

Her er vinnerne av P3 Gull 2022

Radionytt.no - 20.11.2022 - Kyrre Dahl

Den aller beste P3-musikken er hedret. Lørdag kveld gikk årets «P3 Gull» av stabelen i H3 Arena på Fornebu.


Annika Momrak og Lars Berrum var årets programledere under «P3 Gull». FOTO: TOM ØVERLIE / NRK

«P3 Gull» er en årlig musikkfest hvor NRK hedrer den aller beste P3-musikken. Fire priser ble delt ut, og noen av landets mest populære artister fikk æren av å opptre foran et entusiastisk publikum i H3 Arena. Showet ble sendt direkte på NRK1 og på NRK TV.

Aurora vant «P3-prisen», Karpe fikk publikumsprisene «Årets artist» og «Årets låt», mens Jonas Benyoub ble kåret til «Årets gjennombrudd».

Karpe stakk av med prisen som årets artist. De har ikke bare slått norske konsertrekorder med ti ganger utsolgt Oslo Spektrum i år, men Karpe er også med på å redefinere vår oppfattelse av hva en konsertopplevelse kan være. Deres innovative og evig utforskende tilnærming til musikk gjør dem til ledestjerner i bransjen.

Den populære duoen stakk av med deres andre pris for kvelden med Årets låt. Karpe utvikler seg stadig og slipper musikk som treffer publikum på nye måter. «PAF.no» er en festlåt om suksess og ettermæle som byr opp til både dans og allsang. Videoer av festivalpublikum i Norge som danser og synger «Allah, Allah, ya baba», har gått verden over i sommer. Det er liten tvil om at Karpe bruker påvirkningskraften sin til å skape musikk som er samlende og inkluderende.

Juryen kåret Jonas Benyoub til årets gjennombrudd. Med et enormt rap-talent og tekster som reflekterer en virkelighet mange kan kjenne seg igjen i, har vinneren virkelig truffet en nerve hos det norske folk i år. Ved å tørre å være ærlig og sårbar, hardtslående og stoisk, tror juryen at Jonas Benyoub vil stå stødig i det norske musikklandskapet i lang tid fremover.

«P3 Gull» sin hederspris går til en artist, et band eller produsenter som har betydd mye for norsk musikk over en lang periode. I år gikk «P3-prisen» til Aurora. - Aurora er seg selv til fingerspissene. Med gripende tilstedeværelse og glassklar stemmeprakt, skaper hun musikalsk magi, skriver juryen i sin begrunnelse.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse