Annonse

Radio må konkurrere med podkast

25.11.22 - Kommentarer

Ingen spør lenger om hvilken radiokanal jeg hører på, kommenterer Sindre Møllerhaug

Foto: Privat.

Jeg kan ikke huske sist noen spurte meg om hvilken radiokanal jeg hører på, eller hvilke radioprogrammer jeg liker. Men det har hendt at noen har spurt meg om hvilke podkaster jeg hører på eller forteller meg om hvilke podkaster de hører på, de siste årene. Det siste årene har jeg sjelden hørt på radio for å få med meg nyheter eller noe annet enn musikk. Nå går det i hovedsak i podkaster.

For meg har radioen på en måte blitt bakgrunnsstøy i situasjonene jeg vil slippe å styre musikken selv. Ellers styrer jeg musikken selv når jeg vil høre på musikk og vil jeg lære noe nytt, går det i podkaster. Fordelen er at jeg kan få med meg det som interesserer meg. Hvis jeg trenger jeg en pause, er det bare å trykke på pause-knapp og fortsette når jeg er klar for å fortsette.

Det er mange år siden jeg brukte radio daglig for å lære meg noe nytt eller følge med på hva som skjer. Forskjellige programmer på forskjellige radiokanaler. Fordelen med radio var, og er fortsatt, at det er et sekundærmedium som kan brukes samtidig som jeg gjør andre ting. Men den samme fordelen gir strømmetjenester som Spotify og tilsvarende strømmetjenester med musikk og podkaster. Du kan for eksempel lage deg en middag mens du hører på radio, musikk eller podkast. Tven derimot krever oppmerksomhet hvis du skal få med deg hva som skjer på tv-skjermen.

Jeg hører fortsatt mye på radio, men det siste året har jeg hørt mer på podkaster daglig enn på radio. Fordelene er mange og jeg får høre mye som er interessant for meg, når jeg vil. Og trenger jeg en pause, er det bare å trykke på en pause-knapp, så går jeg aldri glipp av noe.

  • Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund.

  • Her finner du flere: Kommentarer

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse