Annonse

Even Rognlien er død

03.11.2022 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

En radiostjerne har sluknet. Radioprofilen Even Rognlien er død, 49 år gammel, melder P4.


Even Rognlien i studio. Foto: P4

Programleder i P4, Even Rognlien, døde etter kort tids sykeleie på Akershus Universitetssykehus 31. oktober, melder P4. Even ble bare 49 år gammel.

- En kjent og kjær stemme for radiolyttere gjennom snart 30 år har stilnet. Even var en radiomann til fingerspissene, skriver P4-sjef Kenneth Andresen i et minneord og fortsetter:

- Han kunne holde de lengste og mest engasjerte innleggene om overganger og om det å få det til «å sitte tett». Han var en perfeksjonist, og ingen var større kritiker til Even enn Even selv. Det å se ham briljere ved miksebordet var som å se en konsertpianist gyve løs på Rakhmaninovs tredje. Det var virtuositet.

Even Rognlien ble nominert til bransjeprisene i Prix Radio et utall ganger. Han har vunnet pris for både Årets programleder musikkdrevet radio og Årets musikkradio, og senest nå i høst vant han Prix Radio for Årets sendeflate. I sin begrunnelse pekte juryen nettopp på det gode radiohåndverket, timingen, energien og flyten i Evens sendinger.

- De av oss som har fulgt P4 siden starten vet at få har hatt større innflytelse på P4s utvikling enn Even. Hans teft og innsikt i radiofaget var avgjørende for P4s formatering og musikkprofil i de tidlige oppstartsårene. Senere fikk han ansvaret for musikken i hele P4-gruppen, skriver Andresen i minneordet. Det avsluttes med:

- Vi i P4 er stolte og takknemlige over å ha hatt Even hos oss. Han etterlater seg betydelige spor hos radiolytterne og hos alle sine kolleger i P4-gruppen. Even vil bli dypt savnet, og våre varmeste tanker går til hans nærmeste familie, som ber om ro i sorgen.

LES MER: Minneord om Even Rognlien på p4.no Ekstern lenke

  • Mer om: P4-gruppen

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse