Annonse

Stabile lyttertall i tredje kvartal

Radionytt.no - 31.10.2022 - Kyrre Dahl

Det er bare mindre endringer i de nasjonale lyttertallene fra 2. til 3. kvartal, men lyttingen er generelt bedre enn på samme tid i fjor.


Illustrasjon - Foto: Medietilsynet

58 % av befolkningen i Norge hørte daglig på radio i tredje kvartal. Det viser tall som Kantar utarbeider for Norsk Lokalradioforbund. Disse tallene inkluderer både riks- og lokalradio.

Det betyr at radiolyttingen holdt seg stabil fra 2. kvartal da den daglige oppslutningen ble målt til 58,1 %. Dette til tross for at radio ofte opplever en liten nedgang i sommerferien.

Sammenlignet med andre kvartal er det bare mindre justeringer for samtlige aktører og radiokanaler i juli, august og september samlet. Den lokale lyttingen er også svært stabil de siste tre månedene: 8,8 % hørte på lokalradio (totalt) både i andre og tredje kvartal.

Av andre tall i 3. kvartal 2022 kan vi nevne NRK totalt: 39 %; NRK P1: 22,1; NRK P2: 7,1; NRK P3: 4,8; P4: 11,5; Radio Norge 4,6 og utenlandsk radio 1,8 %.

Mer interessant er det at radiolyttingen øker sammenlignet med samme periode i fjor. I 3. kvartal 2021 lå den daglige oppslutning på 56,8 % mot 58 % i det tredje kvartalet i år.

Av enkeltkanaler er det P4 som har gått mest fram i løpet av det siste året, fra 10,5 % til 11,5 % daglig oppslutning. Radio Norge har også en god økning fra 4,0 % til 4,6 %. NRK P3 og lokalradio samlet har gått noe nedover, viser tallene fra Kantar.

NB: Denne saken gjelder lyttertall utarbeidet av Kantar, disse kan ikke sammenlignes direkte med lyttertallene som utarbeides av Nielsen. Disse blir gjennomført på to vidt forskjellige måter og viser dermed forskjellige resultater.

Først publisert på: Lokalradio.no Ekstern lenke

  • Flere nyheter om: Lyttertall
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse