Annonse

Færre hører på gudstjenesten på NRK P1+

Radionytt.no - 12.09.2022 - Kyrre Dahl

Bare 100 000 mennesker slo på radiogudstjenesten på NRK P1+ sist søndag. Det er halvparten så mange som hørte på, på P1.


Nidarosdomen. Foto: Pixabay

Det å flytte et program fra en kanal til en annen kan få dramatiske konsekvenser for lyttertallene. Det merker også gudstjenesten som sendes på NRK Radio på søndag formiddag.

Ifølge tall fra NRK var det 100 000 som hørte på gudstjenesten på P1+ sist søndag. Til sammenligning lyttet omkring 200 000 i snitt på gudstjenesten da den gikk på hovedkanalen NRK P1, skriver Vårt Land.

– Vi har ikke tallfestet noen mål, men vi regnet med at en del av de 200.000 som har lyttet på gudstjenesten på P1, nok ville falle fra, sier gudstjenestekoordinator Gudmund Bondhus i NRK, ifølge NTB.

Nå vil NRK i stedet sende flere gudstjenester på TV. Det har blitt sendt gudstjenester i forbindelse med høytider, men nå vil NRK1 sende dette hver søndag. Det er enda færre som ser det på TV, 30 000 sist søndag.

– Vi håper at tallene for TV med tiden kanskje vil gå litt opp når flere får en rutine på at gudstjenestene kan sees på TV, skriver Bondhus i en epost til Vårt Land.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse