Annonse

NRK satser mer på sørsamisk

Radionytt.no - 24.08.2022 - Kyrre Dahl

NRK styrker sin satsing på sørsamisk gjennom nyansettelser, eget talentprogram og en ny podkast.


Inga Maret Solberg Åhren, Mirja Flodin og Solveig Fossum Nordberg Foto: Privat/NRK

- Å bidra til å styrke det sørsamiske språket er en viktig oppgave for NRK. Nå tar vi flere grep for å styrke vårt tilbud på sørsamisk, sier direktør Johan Ailo Kalstad ved NRK Sápmi i en pressemelding.

Sørsamisk er et av Europas mest truede språk som bare rundt 500 i Norge snakker. To journalister som behersker sørsamisk er nylig ansatt. Disse kommer fra et eget talentprogram NRK Sápmi har satt i gang for å rekruttere journalister for alle de tre samiske språkene hvor NRK har et tilbud.

- Det er få som snakker sørsamisk og det er derfor en utfordring å finne journalister som kan språket. Vi er svært glade for at vi i år har flere ansatte og hele tre som behersker sørsamisk på talentprogrammet, sier Kalstad videre.

Han forteller også at de jobber med et eget podkasttilbud på sørsamisk og at den populære BlimE-sangen nå kommer også i sørsamisk versjon. Fra før finnes den både på norsk og nordsamisk og denne sangen er en viktig faktor i NRK Supers vennskapskampanje BliMe.

Torsdag 25. august inviterer NRK Sápmi til åpent folkemøte i Snåsa i Trøndelag. Der vil samtidig samisk programråd ha rådsmøte. Både folkemøtet og rådsmøtet vil finne sted i det nyåpnede Saemien Sijte – det sørsamiske museum- og kultursenteret.

-På Snåsa håper vi å kunne vise at vi tar vårt ansvar for sørsamisk kultur og språk på alvor og gjør handling ut av ord. I tillegg håper jeg at vi kan tenne et engasjement hos publikum og at de møter opp for å sin mening om hva vi bør satse på videre, sier direktør Johan Ailo Kalstad ved NRK Sápmi.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse