Annonse

NRK P3 legger ned Facebook-sider

Radionytt.no - 22.08.2022 - Kyrre Dahl

NRK P3 har bestemt seg for å legge ned sine sider på Facebook. Treffer ikke lenger målgruppen, mener P3-ledelsen.


Foto: NRK

- Vi legger ned Facebook-siden vår. Tusen takk for følget! NRK skal publisere mindre i sosiale medier fremover, og en av konsekvensene er at P3s konto legges ned. Det står å lese på Facebook-sidene til NRK P3.

P3 forsvinner ikke fra sosiale medier og nevner i innlegget blant annet Instagram i tillegg til sine hjemmesider. Noe innhold fra NRK P3 vil bli lagt ut på andre NRK-sider på Facebook, som NRK Underholdning.

P3s redaksjonssjef for internett, Daniel Ramberg, forteller til Medier24 at årsaken de ikke lenger treffer sin målgruppe på Facebook:

– Det er selvsagt en bismak ved å legge ned en konto som mange P3-ansatte har brukt mye tid og krefter på siden den ble opprettet for 15-16 år siden, men mange av de som følger kontoen har naturlig nok også blitt 15-16 år eldre, og absolutt alle tall peker på at færre og færre unge bruker Facebook, opplyser Ramberg til Medier24.

NRK har den siste tiden fjernet flere sider på Facebook og også sperret noen sider for kommentarer. Statskanalen sier imidlertid at de ikke planlegger å forsvinne fra Facebook med det første.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse