Annonse

NRK Radio spisser P3 og P13

Radionytt.no - 06.05.2022 - Kyrre Dahl

Fra mandag 9. mai blir det nye sendeskjemaer i NRK P3 og NRK P13. Målet er å skape tydeligere kanaler, som i enda større grad skal tilfredsstille en stadig mer bevisst og selektiv lytter.


Foto: NRK

– Radio holder seg forbløffende godt i Norge. I underkant av 3 millioner av oss hører radio på hverdager. Når vi samtidig ser utviklingen på podkast og valgbar lyd, så er det utrolig stas å jobbe med dette for tiden, men det krever at vi hele tiden fornyer oss, sier kanalsjef i NRK Radio, Bjørn Tore Grøtte.

Kanalsjefen varslet endringer allerede da han for litt siden tok over som kanalsjef for sju av NRKs lineære radiokanaler, og både P13 og P3 blir nå enda mer spisset for sine målgrupper, går det fram av en pressemelding.

– Nå ser vi at radiolytteren enda oftere enn før hopper mellom kanalene. Da må vi som setter sammen radioen tenke annerledes. Dette er en utfordring de superflinke radiohodene i P3 og P13 har tatt med glans, sier Grøtte.

NRK P13 rendyrkes som en kanal for lytteren som er over gjennomsnittlig opptatt av musikk. Den viktigste ambisjonen for den nye kanalprofilen er at lytteren nå skal få ny musikk hver dag.

Også musikksjefen i NRK, Mats Borch Bugge, ser fram til oppdatert radiolyd både på P3 og P13.

– Med P13 som en rendyrket musikkanal kan vi, der andre nøyer seg med én dag i uka, spille ny musikk hver dag – med et sjanger-, epoke- og aldersfritt utgangspunkt. Det betyr at alle som hører på vil kunne oppdage ny musikk og nye sjangre, enten det er laget nå eller i 1965. Rett og slett få innsikt i en større musikalsk himmel, sier Bugge.

– Nå er vi på jakt etter noen nye DJs som kan løfte og fargelegge kanalen og er åpne for tips om folk som kunne egne seg for jobben, legger han til.

NRK P3 skal fortsatt ha et spisset ungt oppdrag, men vil også ha etablerte og uetablerte underholdningstitler på programmet.

– Vi ønsker å holde på P3 som kanalen for ny musikk for ung målgruppe. Samtidig bygger vi nå ut et rap og RnB-univers hver kveld, sier musikksjefen om NRK P3.

Den kanskje mest symbolske endringen er at programmet «Med All Respekt» flytter fra NRK P13 til NRK P3.

– Jeg har stor tro på at både NRK P3 og NRK P13 blir mer helstøpte kanaler med disse grepene. Vi jobber også med enda flere nyheter som skal komme lytteren til gode utover sommeren og høsten, sier kanalsjef Grøtte.

Slik blir sendingene på NRK P13:

Morgensendingen flyttes og skal gå til klokken 10, før «Stjernepose» med Totto og Kjartan overtar lufta.

Mellom klokken 12 og 13 blir det en musikalsk lønsj, med blant annet programmet «Musikksjefen». Her vil også Ruben Gran ha sendinger nå framover.

Selskapssjuk med Siri Knudsen og Jørgen Hegstad er på sin vante plass klokken 13. I tillegg får kanalen igjen på plass et musikalsk ettermiddagsprogram fra klokken 15 til 17.

Snart får P13 også på plass et eget program med samisk musikk som passer inn i miksen. Urørt skal også skinne på P13, og i helgene får lytterne DJs som løfter stemninga.

Slik blir sendingene på NRK P3:

I tillegg til at «Med All Respekt» flytter inn på kanalen, åpner NRK opp for flere tidsrom i sendeskjemaet der nye underholdere og talent fra ulike steder i og utenfor NRK kan teste ut sine ideer.

«Nye P3morgen» vil ha en sentral plass fram til klokken 09, mens «P3ligaen» deles opp og skal underholde lytterne to ganger hver dag.

P3-kvelden får også et løft i sitt nye sendeskjema. Der blir det mer plass til den nyeste musikken innenfor rap, hipp hop og RnB, servert av nye stemmer som forhåpentligvis begeistrer den unge P3-lytteren.

De første endringene skjer nå mandag 9. mai, og så kommer flere endringer fortløpende utover våren.

  • Flere nyheter om: NRK Radio
  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse