Annonse

Thomas Numme med ny serie på Vinyl

26.04.2022 - Kyrre Dahl

Numme gjør comeback på Radio Vinyl med en serie om artistene som har formet showbyen Las Vegas.

Thomas Numme. Foto: Foto: Trond Markus Gravdal/Bauer Media

– Las Vegas er skapt for at folk skal tape penger, sier Thomas Numme om den gangen han besøkte byens casinoer i 1998. – Og det gjorde jeg også. Jeg gamblet og tapte, og gjorde alt det alle gjør i Las Vegas.

Etter tre dager med ustanselig støy fra spilleautomatene søkte han tilflukt i en rolig bar som bare spilte jazzpiano. – Det var den største lykken jeg fant på den turen. Men da hadde jeg satt pris på alt byen har å by på. Jeg tror tre dager i strekk holder i Las Vegas, sier han i en pressemelding.

Men det er ikke bare taffeljazz som drukner jackpot-plingene og lyden av klingende mynter fra spillehallene. Byen er også kjent for spektakulære show, der verdens største artister spiller for tilreisende fra hele verden.

I pauser mellom «Mamma Mia!»-forestillinger for fulle hus på Folketeateret i Oslo, har Numme laget en ny serie på Radio Vinyl. Der forteller han om artistene som har satt sitt preg på Las Vegas, og hvordan konsertene der har formet dem.

– Jeg synes det er veldig gøy å lage denne serien fordi artister i Las Vegas er en egen greie. Når artister begynner å opptre der, da tenker mange at «nå er du ferdig, nå går du bare etter penga». Det er litt som å være fotballspiller og ende opp i Asia, sier han.

Men slik er det ikke alltid. Selv om Paul McCartney har kalt scenene i byen «en elefantkirkegård», er det flere store navn som har holdt legendariske konserter der og til og med fått betalt både i store pengesummer og kredibilitet. Historiene er mange, og i den nye radioserien forteller Numme blant annet om storheter som Frank Sinatra, Dean Martin, Elton John, The Rolling Stones og McCartneys gamle bandkamerat, Ringo Starr.

Ett navn lyser kanskje sterkere enn andre fra Las Vegas’ showplakater – selveste Elvis Presley. I serien tar Numme for seg hvordan Elvis revitaliserte karrieren med en uforglemmelig TV-sendt konsert fra byen i 1969, og hvor hardt det gikk for seg under de over 600 konsertene han holdt der i årene som fulgte. Selv er Numme vokalist i et band som hyller «kongens» glansdager i byen, passende nok kalt Vegas.

– Vi spiller utelukkende Elvis’ Las Vegas-repertoar fra 1969. Ingen av oss er egentlig musikere, og vi har ikke hatt tid til å spille så mye de siste årene, men det er noe jeg har hatt mye glede av gjennom livet. På konsertene kjører vi full pakke, sier han.

– Jeg tøffer meg veldig på scenen. I starten hadde jeg en klassisk Elvis-dress jeg lånte av Tor Erik Gunstrøm. Men den var altfor kort, så jeg endte i en eagle-jumpsuit uten ermer. Det var ikke et vakkert syn, og siden har vi holdt oss til smoking.

  • Mer om: Bauer Media - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse