Annonse

Hva skal radio gjøre om 20 år?

16.02.22 - Kommentarer

Hvor mye glede har man av å høre jingler, musikk og reklame? Sindre Møllerhaug kommenterer med et blikk på hva radioen kan brukes til.

Sindre Møllerhaug - Foto: Privat

Mye har forandret seg de siste årene og sånn har det alltid vært. Det er heller ikke nytt at mange fortsetter som alltid før, uten å tilpasse seg nye trender før de må.

I alle år har jeg brukt klokkeradio som vekker meg hver morgen. Først med FM. De mange siste årene med DAB. Jeg kjøpte første DAB radioen i 2007 og har våknet til DAB siden. Det var tidlig, men etter å lest så mye positivt om DAB, måtte det prøves den gang. Jeg var fornøyd og angret aldri på det kjøpet.

Radio har jeg hørt på i mange år og liker det fortsatt, men hvorfor ikke våkne til musikken som jeg kan styre selv? Min smarttelefon sin vekkerklokke kan vekke meg til valgfri spilleliste på Spotify, inkludert automatiserte spillelister som er tilpasset meg. I tillegg til mobilen, kan dedikert smartvekkerklokke eller Google Nest Hub gjøre samme nytten.

Kjøkkenradio har jeg fortsatt og den skal brukes så lenge den virker. Den har fjernkontroll og god nok lyd. Klokkeradioen skal også brukes så lenge den virker. Radio går aldri av moten, men hva hvis det store flertallet av lytterne plutselig skulle kaste radioen til fordel for smartenheter som ikke har DAB, men nettradio hvor kanalutvalget er langt større? Og hva hvis de bruker Spotify og glemmer radioen?

Mine radioer bruker aktivt, men nå er jeg mer interessert i å bruke penger på smarte enheter enn tradisjonelle radiapparater, hvis radioene plutselig skulle slutte å virke. Det er ikke radio jeg lenger bruker til å følge med på hva som skjer. Oppdaterte nyheter får jeg push-varsler om på mobilen og musikken styrer jeg selv, med mindre jeg er i kjøkkenet eller soverommet. Skal radioen brukes til noe spennende, så blir det i større grad underholdning enn nytte. Hvor mye glede har man av å høre jingler, musikk og reklame? Timene må fylles opp med noe mer spennende enn bare det. Og hva hjelper å klare det med glans, uten at folk følger med?

Det er i sosiale medier jeg følger med på ting som interesserer meg og får høre hva som passer meg. Radio hører jeg ikke lenger på i mange timer i løpet av en dag, men jeg gjorde det for noen år siden.

DAB er bra, men hva hjelper det når folk i større grad enn tidligere har konkurranse mot et stort antall sosiale medier, Netflix osv? Det er fortsatt god tid til å omstille seg, men plutselig er det for sent.

  • Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund.

  • Her finner du flere: Kommentarer

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse