Annonse

Nyhetsbruk i radio går tilbake

26.11.2021 - Kyrre Dahl

Radio fremstår ikke som en viktig nyhetskilde for nordmenn, ifølge en fersk rapport fra Mediebedriftenes Landsforening. Bruken av radionyheter går noe tilbake.


Illustrasjon - Foto: Pixabay

NRK klarer seg greit, mens radio ellers ikke ansees som en viktig kilde til nyheter. Det kommer fram i rapporten Betaling for nyheter, som i utgangspunktet er en rapport om nordmenns betalingsvilje for nyheter, men den går også tett på medietrender i befolkningen. MBL står bak rapporten.

I denne rapporten kommer det fram at nrk.no og nisjeaviser øker mest i daglig bruk, mens NRK Radio holder seg stabil. Nyheter i andre radiokanaler er derimot svekket i forhold til målingen i 2018.

Når det gjelder bruken av nyheter er det 32 % av de spurte som hører på nyhetene på NRK Radio en eller flere ganger daglig. Bare 14 % svarer at de hører på nyheter i andre radiokanaler en eller flere ganger daglig.

Når det gjelder den viktigste nyhetskilden kommer radio ganske langt ned. Mens 34 % svarer at riksdekkende aviser, papir eller nett, som den viktigste nyhetskilden, er det bare 9 % som anser nyhetene på NRK Radio som deres viktigste kilde til nyheter. Bare 1 % bruker nyheter på andre radiokanaler som sin viktigste kilde.

I denne undersøkelsen fra Mediebedriftenes Landsforening får NRK TV og NRKs nettavis begge en oppslutning på 15 % som viktigste nyhetskilde. På den positive siden har NRK Radio blitt en viktigere nyhetskilde sammenlignet med 2018, mens det er ingen forandring for andre radiokanaler.

Undersøkelsen som altså egentlig tar for seg betaling for nyheter viser at 69 prosent av befolkningen over 18 år oppgir nå å ha tilgang til minst en type avisabonnement i husstanden, uavhengig av om tilgangen skjer via papiraviser, nettaviser eller ulike kombinasjoner. Tilsvarende andel var på 63 prosent i 2018, og viser at stadig flere har tilgang til betalte nyheter. Ca. 1 av 10 sier at de har tilgang til et papirabonnement, 3 av 10 til kombinasjonsabonnement på tvers av papir og digital, og den største andelen, 4 av 10, har tilgang til heldigitale abonnement i form av nettaviser, eAviser og ulike pluss abonnement.

Norske strømmetjenester har det siste året styrket seg i forhold til utenlandske aktører, både med en positiv abonnementsutvikling og med styrket tillit i forbindelse med deling av personopplysninger. Undersøkelsen viser samtidig fortsatt tilvekst til strømmetjenester for musikk og lydbøker.

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse