Annonse

Hvor lenge blir DAB lønnsomt?

23.11.21 - Kommentarer

Sindre Møllerhaug mener at friheten til å styre underholdningen selv har gjort at mange har sagt opp tv-abonnement og kastet radioen.

Sindre Møllerhaug - Foto: Privat

I mange år har alle på internett hørt om Spotify og lignende. Radioen har likevel aldri gått helt av moten, spesielt ikke i bilene. De siste årene har det ikke vært helt uvanlig å få spørsmål om hvilken podkast du hører på. Ikke om du hører på podkast. Det er etter min mening positivt, for det viser at folk liker å bli underholdt av andre.

Et stort spørsmål jeg har tenkt mye på, er hvor lenge DAB blir lønnsomt? Jeg bruker DAB radio daglig i kjøkkenet, men har ingen planer om å bruke penger på en ny radio. Den dagen den radioen slutter å virke, blir det ny radio med fjernkontroll eller bluetooth-høyttaler. Kort forklart vil jeg ha friheten til å styre musikken selv. Det vil andre også.

Skal man leve av radio, må man ha mange lyttere og det får man ved å gjøre flest mulig fornøyd. Det gjør Spotify, med personlig tilpassede spillelister og et enormt utvalg av sanger å velge i. Hvorfor skal jeg høre på lokalradio, når jeg får se i sosiale medier hva som skjer lokalt og ellers, i tillegg til å styre musikken selv? Følge med på musikk som andre bestemmer, nyheter og reklame? 4G dekning har jeg stort sett overalt og mobildata har jeg nok av.

Folk er tilpassingsdyktige, men tilpasser seg ikke uten god grunn. Friheten til å styre underholdningen selv har gjort at mange har sagt opp tv-abonnement og kastet radioen. Utviklingen har gått fort i mange år. Det er ingen grunn til å fortsette som alltid før.

Det er god grunn til å se på nye løsninger og hvordan man kan tjene penger på annet enn bare lineær radioreklame. Ellers sliter man fort når alle har bluetooth i bilene, eller alle finner ut at DAB-adapteren har aux eller bluetooth som kan kobles til mobilen. Det finnes DAB radio med bluetooth og eventuelt aux. Har folk et godt alternativ til radio, så velger de bort radioen.

Mange hører fortsatt på radio, så en begynnelse kan være å beholde så mange som mulig, sånn at de ikke bytter ut radioen med Spotify og/eller podkast. Klokkeradioen er viktig for meg, men den type radio blir den siste jeg investerer i. De andre er ikke vanskelig for meg å bytte ut med noe annet.

  • Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund.

  • Her finner du flere: Kommentarer

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse