Annonse

Klart for Remote Radio Week

01.11.2021 - Kyrre Dahl

Unesco og WHO organiserer en hel konferanse viet til radiosendinger i ulykker og katastrofer. Remote Radio Week foregår på flere språk, en hel uke. Det er gratis og selvfølgelig online.


Remote Radio Week er et treningsprogram for å bygge opp kapasitet slik at radiokanaler kan sende ute når det trengs, for eksempel i nødsituasjoner som ulykker og naturkatastrofer. I år er det spesielt fokus på pandemien.

Konferansen foregår online og kan følges av alle som vil gratis. Målgruppen er programleder, produsenter og radioledere verden over med spesielt fokus på lokalradio, som ofte blir svært viktige som informasjonskilde ved større hendelser.

Programmet foregår over 5 dager fra 1. til 5 november og foregår på engelsk, arabisk, fransk og spansk, med to timer satt av til et tema på hvert språk hver dag. Det hele er organisert av Unesco og Verdens helseorganisasjon, WHO.

- Jeg har alltid hatt stor respekt for Acast og hvordan de har tilrettelagt teknologi og et åpent økosystem med innholdsskapere i fokus. Jeg gleder meg til en spennende reise med Acast og til nye utfordringer i et selskap som fokuserer på podcast — og som også investerer internasjonalt, sier Veheim.

Den engelske delen begynner kl. 12.00 UTC ( norsk tid ) og varer i to timer. Tema for dag 1 er The Radio Connection som startet med en debatt om hvor viktig er radio under en krise som den globale pandemien vi er inne i.

I morgen, tirsdag er tema for dagen hjemmestudio, onsdag er det fokus på fjernstyring, torsdag er det radio i skyen, Cloud Radio og på fredag er det Audio Everywhere.

Alle dager blir det forskjellige sesjoner med erfaringer fra radiofolk verden over, ekspert-tips, praktisk hjelp og diskusjoner. Det er flere foredragsholdere fra forskjellige land hver dag.

Vil du være med? Bare klikk deg inn på: remote-radio-week.org

  • Mer om: Diverse - alle saker

  • Følg oss:     -  RSS:


    Annonse