Annonse

Loud får kraftig kritikk fra myndighetene

07.10.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Danske mediemyndigheter mener Radio Loud ikke oppfyller sine konsesjonsvilkår på flere områder. Men, kanalen får ikke noe straff for lave lyttertall.


Studio - Foto: Radio Loud

Radio Loud er en privat, men ikke-kommersiell kanal som kun sender digitalt. Loud har konsesjon på DAB i hele Danmark og blir finansiert av støtte fra myndighetene, via skatteseddelen. De har derfor også en rekke konsesjonsvilkår de må oppfylle.

Denne uka kom det danske Radio og TV-nævnet ( Medietilsynet ) med en rapport der det fremkommer usedvanlig kraftig kritikk av Radio Loud, som de mener ikke oppfyller sine forpliktelser på flere områder.

Nævnet trekker spesiellt fram mangler når det gjelder live eller direkte sendinger, interaksjon med lyttere, manglende geografisk spredning og det at radiokanalen ikke har innhentet godkjennelse før de har gjennomført vesentlige endringer.

Radio Loud har fått to uker til å svare på rapporten og en frist på fire måneder på å rette opp manglene, går det fram av en pressemelding.

Nævnet har også diskutert de lave lyttertallene som Radio Loud er blitt beryktet for, men har kommet fram til at de ikke har noen sanksjonsmulighet på dette området siden det ikke er nevnt i konsesjonstildelingen.

Den ferske programdirektøren i Loud, Simon Andersen, har tidligere uttalt at kanalen aldri vil få mange lyttere på DAB: Les hele saken

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse