Annonse

Kommer aldri til å få mange lyttere på DAB

29.09.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Nyansatt direktør for riksdekkende digital radiokanal i Danmark mener DAB er en utdøende teknologi.


Studio - Foto: Radio Loud

Simon Andersen ble nylig ansatt som programdirektør for Radio Loud, en privat, men ikke-kommersiell kanal som kun sender digitalt. Loud har konsesjon på DAB i hele Danmark og blir finansiert av støtte fra myndighetene, via skatteseddelen.

Andersen mener at lyttertallene for Loud aldri kommer til å bli høye på DAB. - De lyttere vi forhåpentlig får vil være lyttere på mobilen, sier han til Information og kaller DAB for en "utdøende teknologi".

Loud har bare holdt på ett års tid og søkte konsesjon om å være en kulturradio for ungdom. Lyttertallene har vært svært lave og i noen uker har det ikke vært målbar lytting på Kantar Gallups målinger. Men, Loud har hele tiden hevdet at de har god oppslutning om sine podkaster.

Loud lovet å satse på en egen app når de startet. Gjennom denne skulle man både høre radio og få muligheten til interaksjon med radiokanalen. Denne er fortsatt ikke på plass, men ifølge Andersen vil denne lanseres neste år, melder Mediawatch.dk.

I tillegg til å satse mer på de som hører på mobil vil Andersen også utvide målgruppen for radioen, som så langt har satset på de mellom 15 og 32 år, nå vil han nå de opp til 44 år.

  • Mer om: Utenriks - Arkiv

  • Følg oss:     -  RSS:

    Annonse