Annonse

Hemmeligheten bak P5 Hits

11.06.2021 - RADIONYTT.NO - Kyrre Dahl

Hvordan har de klart å bli like store/ større enn NRK P3?


Elisabeth Carew og Andreas Welle i Frokosthowet - Foto: P5 Hits

P5 Hits er P4-gruppens kanal for unge voksne. I flere uker denne våren har P5 Hits hatt like mange eller flere lyttere enn NRK P3. Kanalen er også større enn Radio Norge og NRK mP3. Internt i P4-gruppen er det bare hovedkanalen P4 som er større.

- Jeg velger å tro at vi har hatt fokus og vært veldig tålmodige og hatt troa på det vi har lagd, over lengre tid. Det sier programsjef Espen Thorpe i siste utgave av Radionytt Podcast.

P5 Hits spiller listebasert musikk fra 2000-tallet og fram til i dag, og får mye gode tilbakemeldinger på musikken: - Vi bruker mye tid og ressurser på musikken. Vi har mange musikktester som vi tester på eksterne panel, i løpet av ett år. Vi har musikkmøter og involverer redaksjonen i musikk, forteller Thorpe.

Programsjefen forteller også at P5 Hits bruker mye tid på profiloppbygging, slik at lytterne skal bli kjent med stemmene de hører. - Så bidrar programlederne våre veldig til suksessen som P5 har om dagen, sier han.

Morgenshowet er et satsingsområde for P5 Hits: - Hvis du har et appellerende morgenshow så vil du klare å trekke lyttere gjennom dagen, sier Thorpe, men påpeker at de også har programledere og fokus på resten av dagen.

Kanalen er nå en ren riksdekkende kanal men startet som lokalradio i de største byene. Historien om suksessen bak P5 Hits kan du høre i Radionytt podcast. Der får du også høre hemmeligheten bak Powerintros, som du kan høre mye av på P5 Hits. Hør nedenfor

  • Si din mening på: Facebook - Radionytt
  • Vil du lytte til P4-gruppens kanaler: LYTTE.NO - P4-GRUPPEN Ekstern lenke


    Annonse