FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  RADIODAGER NORGE
Anne Lindmo vil dø i radio
Populær talkshow-vert på TV med hjerte for radio

Mer om Radiodager/RDE etc.

Anne Lindmo FOTO: Skjermdump

RADIONYTT.NO - 30.10.20 - Kyrre Dahl


Anne Lindmo er nok mest kjent for sitt populære talkshow på TV. Men, det var radio hun begynte med, mer konkret studentradioen i Oslo.

Det var en tilfeldighet at Anne Lindmo begynte med radio, fortalte hun på Radiodager. Hun begynte i Radio Nova etter å ha sett en annonse for det mens hun studerte på Universitetet i Oslo og hadde prøvd en haug med andre fritids-aktiviteter.

– Der lærte jeg hvor viktig det er å være dårlig lenge hvis man vil bli god på radio, sa Lindmo. Hun hadde tusenvis av timer på lufta som ikke var så viktige og fikk dermed utvikle seg som programleder.

Etter Universitetet dro hun til London for å gjennomføre en master i radio, der hun var den eneste som ikke var britisk og ble sett på som litt utafor og bakpå, men lærte mye som ga henne en vei inn i NRK.

Hennes mål var hele tiden å komme inn i NRK og antydet på Radiodager at hun elsket allmennkringkasting. Lindmo mener at NRK er spesiellt viktig i et lite land som Norge. Hun begynte sin karriere i Kringkastingen med å lese nyheter på engelsk på radio, dette var for 29 år siden.

Etter hvert fikk hun litt jobb i NRK P2, men så kom hun inn i P3. Hun ble reporter i morgenprogrammet og det var fantastisk å jobbe der fordi det var blanke ark og fargestifter, fortalte Lindmo. Det var et salig kaos og det var stor takhøyde for å prøve nye ting.

Hun trakk fra Mammarazzi som hennes store radio-høydepunkt. Jo mer absurd jo bedre, var stikkord for noen av innslagene. De lagde to timer hver dag og skulle lage innhold med substans. Det ble veldig mye research, fortalte Lindmo.

Hun er kjent for sin intervju-teknikk. Intervjuet begynner når man tenker på intervjuet, sa Lindmo. Når man ringer og avtaler intervjuet er det allerede i gang. Da vet man mye om hvilken vei dette intervjuet går og hvordan intervjuobjektet vil reagere, forteller Lindmo.

I tillegg til TV-programmet lager redaksjonen også en podkast, som er et slags spillover-produkt av alt det morsomme man gjør i redaksjonen, men som ikke får plass i TV-showet.

Lindmo uttalte på slutten at hun skal dø i radio, altså lage radio langt inn i fremtiden, til hun stuper. Hun antydet også at hun ønsker seg en egen radiokanal, NRK Alltid Vrøvl.

 • Les også: Nordisk på Podcast Day

 • Kommenter og følg på: Facebook eller Twitter

 •   SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
   NYHETSBREV:
  Meld deg på
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  Hvilken låt?
  De hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO