FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  KOMMENTAR:
Folk bryr seg om radio
Sindre Møllerhaug kommenterer: Det er gammeldags å følge tidsbestemte programmer

Mer om Kommentarer

Foto: Sindre Møllerhaug

RADIONYTT.NO - 18.02.19 - Kommentar


Det begynner å bli mange år siden folk flest begynte å velge bort tradisjonell radio. Hjemme har folk så mange muligheter til å følge med på YouTube, podkaster, radiokanaler (via internett også lokalradioer langt fra deres lokale områder), tv-kanaler og mye mer. Mesteparten av radiolyttingen foregår i bil og i andre situasjoner hvor man er opptatt med andre ting, samtidig som man trenger litt bakgrunnsstøy. Med mye kjedelig oppvask og husarbeid som tar lang tid, trenger jeg å høre litt radio.

FM slukkingen i 2017 var et eksperiment på om lytterne faktisk ble med over til digitale lytterplattformer. Lokalradioene som ble igjen på FM fikk et kjempeløft, fordi lytterne trenger noe å høre på i farten mens de kjører. Lytterne har vendt ryggen og ikke giddet å bruke penger på DAB-adapter når de har bluetooth innebygd i bilstereoanlegget, og kan istedenfor bruke en gratis radioapp. Det gjelder ikke alle. Mange har skaffet seg DAB for å følge utviklingen.

Internett har en lysere framtid enn DAB. Folk hører på radio på forskjellige plattformer. Ved datamaskinen kan jeg ha DAB radio, men der har jeg internett med tusentalls radiokanaler. Ikke de mellom 50 og 100 på DAB, inkludert P1 Rogaland og P1 Sørlandet. På internett har jeg i tillegg resten av distriktsporene til NRK P1.

Jeg elsker radio og det gjør mange andre også, men å følge tidsbestemte programmer er gammeldags. På mange tv-dekodere går det an å programmere opptak på forhånd og se de senere. Chromecast og Apple TV er enkel og rimelig investering for å omgjøre en gammel flatskjerm til en smart-tv.

For mange år siden hørte jeg mye på radio hver kveld det ikke var noe spennende å se på lineær tv. Nå gidder jeg sjelden å sjekke sendeskjema utenom i sommerferien og i juleferien. Med stort innhold på YouTube er det umulig å få fulgt med på alt som er interessant. Viafree bruker jeg til å se på serier gratis (reklamefinansiert).

Trendene forandrer seg og folk forandrer seg. Vi hører ikke på radio på grunn av at de sender på DAB eller FM. Vi trenger en grunn til å gidde. Så lenge bilene ikke kjører selv må lytterne følge med på veien istedenfor Netflix. Radiobransjen vil bli utfordret av stadig mer på internett. Vi trenger noen å følge og en mulighet til å engasjere oss. En mulighet til å ringe inn, chatte eller noe mer spennende enn å sende inn en hilsen i påvente om at den skal bli lest opp på lufta.

Kommentaren er skrevet av Sindre Møllerhaug, ivrig radioentusiast fra Haugesund. Besøk gjerne hjemmesiden hans: www.sindremollerhaug.no.

Si din mening på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO