FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  DIVERSE:
Smarthøyttalere vil få stor betydning
Ny rapport varsler rask vekst for smarthøytalere i ikke-engelske markeder

Mer om Diverse

Google Home

RADIONYTT.NO - 30.01.19 - KYRRE DAHL


Smarthøyttalere er ventet å bli den raskest voksende tilkoblede enheten på verdensbasis i året som kommer. Det vil ha påvirkning på både private husstander og næringslivet, kommer det frem i Deloittes Technology, Media and Telecom (TMT) Predictions 2019-rapport.

Markedet for smarthøyttalere vil utgjøre en verdi på over seks milliarder euro i 2019, spår Deloittes teknologieksperter i den 18. utgaven av rapporten.

Det er en vekst vi også vil se i Norge, mener Joachim Gullaksen, partner i Deloitte Norge.

– I Norge er vi vanligvis i front når det gjelder å kjøpe og ta i bruk ny teknologi, så det er naturlig å forvente sterkt vekst for smarthøytalere fremover, sier Gullaksen.

Da Google Assistant ble lansert på norsk i høst, fikk vi for første gang en norsk taleassistent som gjør det lekende lett å sjekke været, spille musikk og sjekke når neste buss går.

I tillegg til sterk vekst i bruken av smarthøyttalere for privatpersoner, tror teknologiekspertene at det i fremtiden vil være i næringslivet smarthøyttalerne vil få sin viktigste plass.

På sykehus kan smarthøyttaleren erstatte «hjelp-knappen» pasientene har ved sengen. Høyttaleren kan behandle forespørselen fra pasienten og sørge for at nødvendig personale tilkalles – enten det er en lege som trengs eller hvis pasienten har enkle forespørsler. Det kan spare tid for sykehuspersonalet.

Hoteller er ifølge rapporten et annet potensielt stort marked for smarthøyttalerne. Flere hoteller har allerede kjøpt inn smarthøyttalere til alle hotellrommene, slik at hver gjest får sin private concierge som kan hjelpe med å sjekke været, finne attraksjoner eller bestille bord på restauranter.

Venter enorm vekst i ikke-engelskspråklige markeder

Med 63 prosent vekstrate er det ventet at smarthøyttalere skal bli den raskest voksende tilkoblede enheten på verdensbasis i 2019. Antall enheter er forventet å overstige 250 millioner innen slutten av 2019.

Hittil har høyttalerne i størst grad vært tatt i bruk i engelskspråklige markeder, noe som gjør at det finnes enorme muligheter for ekspansjon til ikke-engelskspråklige markeder. Det er bokstavelig talt en verden av muligheter for vekst.

På verdensbasis kostet høyttalerne under 400 norske kroner i gjennomsnitt ($44) – en pris som gjør dingsen tilgjengelig for mange forbrukere.

Til tross for at det er de engelskspråklige markedene som hittil har vært størst, var det i midten av 2018 Kina som hadde flest brukere av smarthøyttaleren, med 22 prosent i de urbane delene av landet. Tett etterfulgt kommer USA med 20 prosent, Storbritannia med 12 prosent, Tyskland med ti prosent og Canada og Australia med ni prosent.

 • Si din mening på: Facebook - Radionytt
 • Kilde: Deloitte
 • LES OGSÅ: Lite nyheter på smarthøytalere

 •   SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
   NYHETSBREV:
  Meld deg på vårt nyhetsbrev
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    LYTTERTALL:
  Diverse lyttertall
  Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
  Les mer...
   PERSONVERN:
  Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
   NYHETSBREV:
  Meld deg på
  Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
  Les mer...
    REKLAMEPRODUSENTER:
  Radioreklame
  Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
  Les mer...
    SPILLELISTER:
  Hvilken låt?
  De hva og hvem som spilles på radio.
  Les mer...
    RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
  News in English
  Stories from the Norwegian radio industry, in English
  Read more....
   TVNYTT.NO:  MER FRA TVNYTT.NO