FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  RADIODAYS EUROPE:
RDE2018: Podkast trakk de store massene
Dag 3 på verdens største radiokonferanse med mer om norsk FM-slukking, og Midge Ure

Mer om Radiodager/RDE etc.

Bilde: Fra Radiodays Europe i Wien

RADIONYTT.NO - 20.03.18 - Kyrre Dahl


Podkasting er virkelig en stor hit, i hvert fall under Radiodays Europe. Det var et overveldende antall radiofolk som ville få med seg hva Tom Webster i Edison Research og James Cridland fra Podnews hadde å si om podkast, såpass at rommet var stappfull med hundrevis av folk som sto.

De fikk da også med seg et av de mest interessante foredragene under årets RDE. Vi fikk høre at podkast øker kraftig i USA. 17% av alle amerikanere hører på podkast ukentlig og de hører i snitt på sju podkasts. Begge deler er en solid økning fra for ett år siden.

Når det gjelder markedsandel er den kommet opp i 3,2 % i Australia og det er lignende tall fra andre land, som USA. En anekdote er likevel at 35 % av alle podkaster som lastes ned i Storbritannia, aldri blir lyttet til. Det er ikke lenger bare unge mennesker som hører på podkast, økningen er større i aldersgruppen 25 - 54 år fikk vi høre.

Av mer praktisk informasjon anbefalte foredragsholderne radiobransjen å ikke bare legge ut innholdet fra radiokanalen på podkast. Man bør tenke på hva som egner seg å høre på i hodetelefoner, var tipset.


Ole Jørgen Torvmark på Radiodays Europe

Norge var nok en gang i fokus, blant annet i en sesjon om FM-slukking, der Ole Jørgen Torvmark fra Digitialradio Norge fortalte at de har lansert en egen rapport som kan leses via nettstedet www.radiodso.com. Han kom også innpå at det kreves over 1000 sendere for å dekke hele Norge, langt mer enn i andre europeiske land. Jon Branæs fra NRK mente at grunnen til at Norge nå har gått for DAB er at vi ikke kan vente på at internett skal redde radiobransjen.

De kommersielle kanalene i Norge sparer penger på at de ikke lenger må betale for konsesjonen og for innholdskrav som fulgte med. Men, de bruker nå mer penger på å lage flere kanaler, sliik at kostnadsbildet er omtrent det samme som før FM-slukkingen, opplyste Lasse Kokvik, Bauer Media på Radiodays Europe.

I en annen sesjon om målinger om lyttertall, kom Kristian Tolonen også innpå den norske FM-slukkingen. Som en analysemann mente at radiolyttingen i Norge hadde nå vært lavere om de nasjonale radiokanalene ikke hadde byttet til DAB. Det er tall som er umulig å bevise, men det var det Tolonen trodde. Han fortalte også internasjonale radiofolk om de nye radiomålingene i Norge som starter neste år. Der skal man kunne måle alle typer lytting, også slik som podkast og online lytting. En av tingene som skjer er at PPM-panelet utvides med 1000 mennesker til 2000 deltagere.


Midge Ure på Radiodays Europe

80-talls-helten Midge Ure, kjent fra blant annet Ultravox, kom med en helt annen side av radiobransjen. Han omtalte radio som noe han lærte mye av når han var ung og han var veldig takknemlig for radiospilling. Han mente at det spiller ingen rolle hvor stor du er som artist, det er alltid magisk når man første gang hører en låt man har laget på radioen. Han var ikke fornøyd med inntekter fra streaming av musikk.

På slutten av dagen ble det offentliggjort hvor neste års Radiodays Europe kommer til å skje. Lausanne, Sveits er stedet. Tidspunktet blir en tanke seinere, med et håp om varmere vær. Det har vært minusgrader og sludd med snø på bakken i Wien under denne konferansen, men i månedskiftet mars/april 2019 kan vi kanskje håpe på vår i Sveits?

Les mer om konferansen på Radiodayseurope.com

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO