FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  DIGITALRADIO:
FM-slukkingen har gått helt som planlagt
Norske radiosjefer la fram resultatene på radiokonferanse i Frankrike. Budskapet var at det har gått bra.

Mer om DAB og FM-slukking


RADIONYTT.NO -25.01.18 - Kyrre Dahl
Den norske FM-slukkingen vakte interesse hos en relativt liten, men svært lydhør forsamling under European Radio Show i Paris i ettermiddag. NRK, P4, Digitalradio Norge sammen med Medietilsynet fortalte franske radiofolk om prosessen og erfaringene med det som på engelsk kalles Digital Switchover (DSO).

Fra Norge møtte fungerende radiosjef i NRK, Jon Branæs, radiosjef i P4, Kenneth Andresen, Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge og Line Langnes, seniorrådgiver i Medietilsynet.I løpet av den relativt lange sesjonen kom det fram både at FM-slukkingen har gått som planlagt og at det har vært skjær i sjøen. Torvmark lanserte tall som viser at det er størst misnøye med DAB blant de som lytter sjelden på radio, mens de som hører mye på radio generellt har tatt imot overgangen mer positivt.

Franske radiofolk og folk fra andre land fikk også vite både at lyttingen på de nasjonale kanalene har gått ned, mens lokalradio som er igjen på FM har økt oppslutning. Panelet fikk spørsmål om når lokalradio også skal slutte å sende på FM, men Langnes bekreftet da at det ikke er bestemt.

Panelet var generellt optimister når det gjelder lyttetallene fremover. Branæs fra NRK er helt overbevist om at lyttertallene kommer til å gå oppover igjen i 2018 og kanskje også i 2019. Begrunnelsen hans gikk på at lyttertallene vil stige i takt med at folk skaffer seg flere DAB-radioer. Dette må sees med bakgrunn i at mange har kjøpt en eller to, men få har skiftet ut alle FM-radioene de hadde i huset.Andresen fra P4 fortalte også at de for første gang på lenge har oppdaget en økning i lyttingen via internett eller IP. Det skjedde etter den store FM-slukkingen på det sentrale Østlandet i desember. Han antydet at lyttingen via IP nå ligger på 5 til 6 % av de totale lytteminuttene.

Han fortalte også at P4-gruppen har kommet godt ut av FM-slukkingen, med ganske stabile tall både når det gjelder lytting i 2017 og når det gjelder annonseinntekter. Bauer Media var ikke til stede.

Alle fire i panelet var enige om at informasjon er særdeles viktig for andre land som vurderer Digital Switchover. Det kan ikke bli for mye informasjon, var nærmest et mantra.

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO