FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  DIGITALRADIO:
Kulturministeren må forklare seg om DAB
Frp og Senterpartiet reagerer på konfidensiell DAB-avtale.

Mer om DAB og FM-slukking


RADIONYTT.NO -14.12.17 - Kyrre Dahl
– DAB ble tvunget igjennom mot folks ønsker. Igjen får vi bevist at overgangen var forhastet og unødvendig. Avtalen som nærmest sikrer P4 og Radio Norge reklamemonopol på riksplan, tåler ikke dagens lys. Den er sterkt kritikkverdig. Jeg forventer at kulturministeren tar saken på alvor og forklarer hva som faktisk har skjedd. Det sier Morten Wold, mediepolitisk talsmann i FrP

Bakgrunnen er avsløringene i Aftenposten om en konfidensiell avtale som har sikret P4 og Radio Norge i praksis kontroll over riksdekkende reklameradio på DAB. Avtalen gjelder til 2032.

Denne uka slo NRK, P4 og Radio Norge av sine FM-sendere i Troms og Finnmark. Dermed var de siste av rikskanalenes FM-sendere slått av og kan kun høres digitalt. De fleste lokalradioene fortsetter å sende på FM minst til 2022, unntatt i storbyene der Stortinget har vedtatt sendeforbud for kommersielle lokalradioer.

Nå skryter rikskanalene av at det er 30 riksdekkende radiokanaler i Norge, men alle kanalene kommer fra de samme aktørene som før drev riksradio. Selskapene MTG og Bauer Media har nemlig i praksis sikret seg eneretten til dagens riksdekkende nett for reklameradio. Dette nettet kalles Riksblokk 1, skriver avisen. Her er det ingen ledig kapasitet til andre.

Nå kommer saken opp i Stortinget: – Det er viktig at Stortingets intensjon om eiermangfold i radiotilbudet opprettholdes. Dersom det er riktig at Norkring, P4 og Radio Norge i lengre tid har hatt en avtale som kan blokkere for andre innholdsleverandører, og departementet har visst om dette, ønsker jeg en avklaring på hva som har skjedd, sier Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen til Aftenposten.

NRK har sitt eget nett og har heller ikke planer om å leie ut plass til andre. Riksblokk 2 bare er delvis utbygd i en liten del av landet og kan derfor ikke benyttes til riksradio. Lokal DAB er det fjerde nettet, men det er stor variasjon i hvor godt dette er utbygd, siden det er helt opp til den lokale konsesjonæren. Dette nettet dekker ikke hele landet.

Arbeiderpartiet tar DAB-saken opp direkte med kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), i første omgang i Stortingets spørretime. Aps mediepolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, er særlig engasjert i lokalradioenes situasjon: – Arbeiderpartiet vil bidra økonomisk, slik at lokalradioene skal kunne ta del i den digitale overgangen og bygge opp riksdekning. Dette er helt nødvendig for å sikre et større eier- og innholdsmangfold, sier han til avisa.

Kulturdepartementet avviser at avtalen mellom Norkring og Digitalradio Norge sikrer Radio Norge og P4 enerett til nasjonale DAB-sendinger i 14 år. – Overgangen fra FM til DAB betyr at det ikke lenger er tekniske etableringshindringer. Myndighetene bestemmer ikke hvor stort mangfoldet blir, det avhenger av radioaktørenes investeringsvilje, sier statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) til Aftenposten.

LES MER OM DETTE PÅ: Aftenposten.no Ekstern lenke

LES MER OM BAKGRUNNEN PÅ: Aftenposten.no Ekstern lenke

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO