FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  DIGITALRADIO:
Jakter på radiopirater i Oslo
Myndighetene leter etter folk som sender radio på FM i hovedstaden

Mer om DAB digitalradio

Foto hentet fra FB-gruppen La FM Leve

RADIONYTT.NO -08.12.17 - Kyrre Dahl
I dag klokken 10 ble det stille på FM-frekvensene til P4 og Radio Norge i Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold. NRK gikk av lufta på FM i september, mens de aller fleste lokalradioene fortsetter å sende på FM i mange år fremover.

Det betyr at det er blitt mange ledige frekvenser på FM i hovedstadsområdet og det er det flere aktører som har benyttet seg av. Etter det radionytt.no kjenner til har det vært minst 3 piratradioer på lufta i Oslo i dag, på frekvenser som rikskanalene tidligere benyttet.

Også frekvensmyndighetene i Norge har vært oppmerksom på dette og vi har fått inn flere meldinger om at peilebilen eller bilene er observert flere steder i Oslo.

- ...de kom knappe 28 minutter etter at vi hadde startet, forteller en av "piratene" til radionytt.no. - Vi har sendt ved tre "avstengninger" tidligere, bla. 20 september i Oslo da NRK sluttet på bla. 88.7MHz. Da sendte vi en god stund uten at noen dukket opp, forteller han og påpeker dermed at NKom har vært klare til aksjon.

- Etter de rapportene vi fikk så hadde vi en god dekning over mesteparten av Oslo og også sørover mot Ski, forteller piratene videre. Når det gjelder grunnen til at de prøver seg med piratradio forteller de følgende:

- Det var mere en markering. Jeg tror dette desverre til en viss grad er et adjø for et medium i store deler av Norge. Det bare gjør at folk flytter mest til medier som spotify, youtube etc. enn at de gidder å skaffe seg en DAB radio. I Oslo og områder hvor nærradioene fortatt er på FM vil de ta over en god del av lytterne, og oslo spesielt som har mange nærradioer å velge på, avslutter en av de som i dag sendte radio uten konsesjon i Oslo-området.

Aftenposten forteller også om to piratsendinger på FM i Oslo i dag. Også her er piratvirksomheten en protest mot at samtlige kommersielle rikskanaler forlater FM rundt Oslo-fjorden.

– Jeg er ikke imot digitalradio; jeg protesterer mot at nesten hele FM-nettet nå blir liggende dødt. DAB-tvangen i Norge er ren galskap. Det tekniske formatet er utdatert. Samtidig blir millioner av FM-radioer overflødige. Jo, her trengs det aksjoner! Jeg bare gleder meg, jeg, til å ta en liten, lokal bit av FM-båndet i bruk, fastslår en av disse piratene ovenfor avisen

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  RADIONYTT PODCAST:
Radionytt
Hør den nyeste podcasten her
Hør her...
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO