FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  UTSTYR:
Kraftig økning i salget av DAB-radioer
Dobling av salget av nye radioapparater i første halvår

Mer om Utstyr

Bilde: Ixion, en norskprodusert DAB-radio Foto: Pressebilde

RADIONYTT.NO - 25.08.17 - Kyrre Dahl


Ikke overraskende har salget av DAB-radioer gjort et kraftig hopp i første halvår. Dette skyldes jo at rikskanalene har startet sin slukking av FM og mange lyttere må ut og kjøpe nye radioapparater.

Tall fra Elektronikkbransjen viser at hele 35% av befolkningen sier de har kjøpt ny radio i første halvår, mot 19% i samme periode i fjor. Det tilsvarer et salg på rundt 1,84 millioner DAB-radioer.

Andelen som har kjøpt DAB-adapter til bil har også doblet seg i perioden, fra 5% av de spurte første halvår 2016 til 10% i 2017.

Vi bruker også stadig mer penger på hodetelefoner. Det er solgt like mange hodetelefoner som i første halvår 2016, men vi bruker betraktelig mer penger på utstyret. Nå sier 15% av nordmenn at de har kjøpt produktet, det tilsvarer rundt 788.000 hodetelefoner, går det fram av halvårstallene til Elektronikkbransjen.

Det selges fortsatt flest hodetelefoner under 1.000 kroner, prisklassen står for 49% av markedet. Størst økning er det likevel i det dyreste segmentet. 13% sier de har kjøpt hodetelefoner for over 3.000 kroner, mot 8% i første halvår 2016. Segmentet mellom 1.000-3.000 kroner står nå for 35% av markedet.

Generellt får nordmenn ikke nok av mobiler, TVer og smartustyr. Det er konklusjonen til Elektronikkbransjen, som i går la fram tilstandsrapporten for det norske forbrukerelektronikk-markedet etter årets første seks måneder.

Målt i verdi ligger markedet for 2017 14 prosent over samme periode i fjor. Det er særlig salget av mobil, TV, smartutstyr og DAB som trekker salget oppover.

– Tilbakemeldingene fra bransjen er at nordmenn fortsetter å velge produkter i toppsegmentene, og at det i stor grad er årsaken til at markedet vokser, sier administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Jan Røsholm.

TV-salget øker med 18% målt i volum og 32% i verdi i første halvår 2017. Vi kjøper både større og mer avanserte TVer enn tidligere.

– 55 til 65 tommer de siste årene blitt «folke-TVen», og tar nå med 48% av markedet. TVer med ekstra høy oppløsing, såkalte 4K eller UHD-skjermer tar også en større del av markedet og utgjør nå 28% av salget, mot 19% i samme periode i fjor, sier kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo.

Les mer om Elektronikkbransjen

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO