FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  UTSTYR:
Flere nye branner i DAB-radioer
Det hjelper ikke å dra ut stikk-kontakten heller

Mer om Utstyr


RADIONYTT.NO - 06.02.17 - Kyrre Dahl


Svart røyk veltet ut av huset da det begynte å brenne i en DAB-radio i et bolighus nord for Nesbyen i Buskerud onsdag ettermiddag. Ifølge lokalavisa Hallingdølen var det en radio av typen Pinell Go (bilde) som tok fyr og stikk-kontakten sto ikke i radioen da den begynte å brenne.

Det begynner å nærme seg to år siden Pinell GO-radioene ble tilbakekalt, fordi en feil med batteriene fører til betydelig fare for brann. Likevel er det fortsatt rundt 10 000 slike radioer som ikke er tilbakelevert. Det er dessverre blitt rapportert om flere branner i slike radioer siden tilbakekallingen, men heldigvis er ingen mennesker kommet alvorlig til skade.

Heller ikke i Nesbyen ble det personskade, men huset var ikke beboelig etter brannen på grunn av røykskader. Politiet har funnet en smeltet DAB-radio på kjøkkenbenken og går ut fra at det er den som har forårsaket brannen.

For en drøy uke siden var det også brann i en DAB-radio i en leilghet på Kjelsås i Oslo. En kvinne hadde pustet inn noe røyk, men ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, og var ellers uskadd, melder Nordre Aker Budstikke.

For tre uker siden var en brann i en DAB-radio i en leilighet på Stathelle i Telemark. En 79 år gammel kvinne hadde satt radioen til lading og forlatt huset. En nabo hadde hørt uling fra brannvarsleren og tatt seg inn på hennes veranda. Gjennom vinduet så han at leiligheten var full av røyk.

Både politi og brannvesen fryktet at 79-åringen kunne befinne seg i leiligheten: Røyk fra glødende plastikk er svært farlig, og mange våkner aldri igjen når brann bryter ut, sier branninspektør Pål Årseth i Bamble til Varden.

– La aldri mobilen, DAB-radioen eller andre småelektriske apparater stå i kontakten eller på lading når du ikke er til stede. Lad heller ikke mobilen ved siden av senga di, sier Årseth til avisen. Selv da er man ikke sikker, for under brannen i Nesbyen var DAB-radioen ikke tilkoblet strøm-nettet og ingen var i huset.

Alle disse brannene har vært et mareritt for leverandøren TT Micro, men markedssjef og deleier Tom Vedvik mener at det ikke er farlig å la radioen stå tilkoblet stikk-kontakten. - det er batteriet, ikke radioen, som er farlig, sier Vedvik.

Han forteller til Varden at brannene skyldes forurensing under produksjon av batteriene, som fører til at ørsmå partikler «beveger seg» inne i batteriet etter noen gangers lading. Brannen oppstår uten forvarsel. De radioene man kjøper i dag har ikke dette problemet:

– Nå har vi helt nye batterier, av samme typen som brukes i Tesla, sier Vedvik til Varden. De fleste radioene ble sendt tilbake slik at man har byttet ut batteriet i radioene.

Les mer om saken på HALLINGDØLEN EKSTERN LENKE

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO