FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  DIGITALRADIO:
Digital lytting øker noe
61 % av lytterne hører digitalt, ifølge ny undersøkelse

Mer om DAB


RADIONYTT.NO - 21.04.16 - Kyrre Dahl


61 % av lytterne sier at de daglig hører radio via digitalt radioutstyr. Det kommer fram i digitalradioundersøkelsen laget av TNS Gallup på oppdrag for Digitalradio Norge. Tallene gjelder 1. kvartal 2016 og er en fremgang på 4 prosentpoeng fra 1. kvartal 2015 (57%).

Tallene gjelder all digital lytting, inkludert de som lytter på DAB/DAB+, nettradio, mobilt internett og Digital-TV.

Antallet DAB-radioer har økt kraftig til ca. 3,3 millioner., opp fra 2,8 i fjerde kvartal i fjor. TNS Gallup skriver i en merknad at den sterke økningen kan delvis tilskrives en mer detaljert gjennomgang av alle typer apparater, i tillegg er antallet husstander økt noe.

Det er totalt 10, 6 millioner FM-radioer i norske husstander, viser digitalradioundersøkelsen. Det er 4,6 millioner fm-radioer i norske hjem, mot 2,1 millioner DAB-radioer. På hytta er fm-radioen svært dominerende. Der finnes det 1,2 millioner fm-radioer mot 330 000 DAB-radioer.

Det er bilradioene som har vært mye i fokus i digitaliseringen. Det er estimert 2,7 millioner analoge bilradioer mens det er drøyt 700 000 biler som har DAB-radio. Det er 1,4 millioner mobiltelefoner som har fm-radio, mens det nødvendigvis ikke er noen som har DAB. Den første mobilen med DAB slippes i disse dager i det norske markedet.

Av de som hører på digital radio svarer 66 % at de har tilgang til DAB-radio, mens 90 % har på en eller annen måte tilgang til nettradio. 80% har en digital TV-mottaker, der man også kan høre radio. Når det gjelder ALLE typer radioutstyr er det faktisk PC eller Mac som er mest tilgjengelig, 83 % har tilgang til radio gjennom dataen, mens 78 % har en eller flere fm-radioer hjemme. 81 % har fm-radio i bilen!

55 % av alle lytterne svarer at de har en DAB-radio hjemme, 29 % har en DAB-radio i bilen, 12 % har DAB på hytta. TNS Gallup har estimert antallet fm-radioer som blir berørt av slukkingen til å være 9,2 millioner apparater. Mobiltelefoner med fm er ikke inkludert i tallene, da de anses å ha andre primære bruksområder.

MRK: Det florerer nå av tall i diverse medier. SSB har kommet fram til 24 % hører på DAB-radio. Det sistnevnte tallet gjelder HELE befolkningen, inkludert de som IKKE hører på radio. Tallene i digitalradioundersøkelsen som omtales i denne artikkelen gjelder i % av de som FAKTISK hører på radio. Ifølge SSB er det kun 59 % av befolkningen som hører på radio daglig.

Kommenter gjerne denne saken på vår: Facebook-side

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  RADIONYTT PODCAST:
Radionytt
Hør den nyeste podcasten her
Hør her...
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO