FØLG OSS PÅ        

site search by freefind

  Forsiden
  Nettradio
  Podcast
  In English
  Lyttertall
  Radionavn
  Kommentarer
 
Radioreklame
  Informasjon
  Kontakt
  Annonse-info
  Nyhetsbrev
  Nyhetsfeed

KATEGORIER:

  NRK
  P4-gruppen
  Bauer Media
  Lyd/Bilde
  Lokalradio
  Utenriks
  Podkast
  Diverse
  Økonomi
  Radiodager
  Utstyr
  Politikk


JULERADIO ÅRET RUNDT


LYTTE TIL RADIO


Stor oversikt over Billig forbrukslån,, beste kredittkort og gyldige rabattkoder finner du hos Nettavisen.


Reiselysten? Få reisetips via reisebloggen Ja, det er mulig!erdetmulig.no

  RADIODAYS EUROPE:
Har dannet europeisk digitalradioallianse
BBC-direktør valgt til president, NRK inn i styret.

Mer om Radiodager/RDE etc.

Foto: Pressemelding

RADIONYTT.NO - 17.03.16 - Kyrre Dahl


En rekke kringkastere fra hele Europa har kommet sammen for å danne en allianse for å fremme digital radio. Avtalen ble inngått av ledere for kommersielle selskaper og allmennkringkastere under Radiodays Europe i Paris denne uken.

De 12 selskapene som er med i alliansen driver til sammen mer enn 300 radiostasjoner og når mer enn 130 millioner lyttere. Selskapene valgte BBCs radiodirektør Helen Boaden som første president i Den europeiske digitalradio alliansen.

- Medlemmer av alliansen sender et klart signal om at de deler et engasjement for å gjøre DAB-radio til den dominerende distribusjonsformen i sine virksomhetsområder, sier Helen Boaden.


Mariano Tschuor (SRG SSR), Edita Kudlácová (Czech Radio), Willi Schreiner (Die Neue Welle), James Rea (Global) Heinz-Deiter Sommer (ARD), Willi Steul (Deutschlandradio), Wolfgang Struber (Radio Arabella), Helen Boaden (BBC), Marc Savary (SRG SSR), Steve Parkinson (Bauer), Jan Westerhof (NPO), Francis Goffin (RTBF), Graham Ellis (BBC), Graham Dixon (EBU), Marius Lillelien (NRK), Jean Philip De Tender (EBU).

- Digital radio gir store fordeler for lytterne, men i for lang tid har vi sett det som et nasjonalt anliggende. Denne fragmenterte tilnærmingen har holdt tilbake investeringer, mener Boaden.

- Ettersom DAB blir det naturlige valget for forbrukere, ønsker vi at Europa omfavner dette og at produsenter tilbyr DAB sammen med FM i apparater og kjøretøy, akkurat slik de gjorde for mellombølge og FM - og til en pris som er attraktiv for forbrukeren, sier den nyvalgte presidenten.

- Det vil bare skje dersom man ser at vi er forent i vårt mål om å gi forbrukeren fordelene med digital radio. Alliansen er opprettet for å vise en samlet front og snakke med èn stemme overfor produsenter, myndigheter og regulatoriske myndigheter, avslutter Boaden i en pressemelding.

Alle kringkastere med som satser på DAB-radio er velkommen til å bli en del av alliansen. Grunnleggere av alliansen og medlemmer er: ARD-selskapers (Tyskland) Deutschlandradio (Tyskland) Die Neue Welle (Tyskland) BBC (Storbritannia) Global UK (Storbritannia) Bauer Media Group (Storbritannia og Norden) NRK (Norge) NPO (Nederland) RTBF (Belgia) SRG SSR (Sveits) Czech Radio (Tsjekkia) Radio Arabella (Østerrike)

Den europeiske digitalradio alliansen er etablert i partnerskap med den Europeiske kringkastingsunionen (EBU) og har tilholdssted i EBUs hovedkontor, L'Ancienne-Route 17A, 1218 Le Grand-Saconnex, Sveits.

Styringsgruppen i alliansen består av Helen Boaden (BBC), Travis Baxter (Bauer Media Group), Francis Goffin (RTBF), Helwin Lesch (ARD), Marius Lillelien (NRK)

  SISTE NYTT FRA RADIONYTT.NO:
 NYHETSBREV:
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  LYTTERTALL:
Diverse lyttertall
Her finner du lyttertall for riksradio, lokalradio og utlandet.
Les mer...
 PERSONVERN:
Radionytt.no samler ikke inn informasjon, med unntak av nyhetsbrev som krever aktiv innmelding, se nedenfor. Radionytt.no bruker imidlertid tredjeparts annonsører som kan legge igjen en cookie på din datamaskin. Vi har bevisst valgt bort personifisert reklame. Kontakt
  RADIONYTT PODCAST:
Radionytt
Hør den nyeste podcasten her
Hør her...
 NYHETSBREV:
Meld deg på
Få nyheter fra radionytt.no rett i din innboks, helt gratis.
Les mer...
  REKLAMEPRODUSENTER:
Radioreklame
Vår fyldige liste over stemmer og produsenter.
Les mer...
  SPILLELISTER:
Hvilken låt?
De hva og hvem som spilles på radio.
Les mer...
  RADIONYTT.NO IN ENGLISH:
News in English
Stories from the Norwegian radio industry, in English
Read more....
 TVNYTT.NO:MER FRA TVNYTT.NO