Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Mer utstyr gir mer radiolytting

Nordmenn konsumerer radio via flere plattformer og i større omfang enn hva man tidligere har antatt.- RADIONYTT.NO - 30.05.07 - Kyrre Dahl
Ny teknologi, som mobiltelefon gjør at flere hører radio. En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på oppdrag fra NRK, P4, Kanal 24, SBS Radio og Lokalradioforbundet viser at nordmenn konsumerer radio via flere plattformer og i større omfang enn hva man tidligere har antatt.

Så godt som alle nordmenn eier et tradisjonelt radioapparat, men undersøkelsen viser også at PC, mobiltelefon, DAB-radio, Mp3-spillere samt TV brukes til å høre på radio, enten det gjelder direktesendinger eller radio i opptak. I gjennomsnitt har hver nordmannn hele syv radioapparater eller annet teknisk utstyr som kan brukes til radiolytting, og i løpet av en uke lyttter 3 824 000 personer eller 98 prosent av befolkningen over 12 år på radio. 91 prosent har mulighet til å lytte til radio via PC'en sin, og hele tre av syv lytter til radio på denne plattformen i løpet av en gjennomsnittsuke. 57 prosent har mobiltelefon med radio, og en av ti hører ukentlig på radio via telefonen. Videre eier en av ti husholdninger DAB radio.

Undersøkelsen viser at til tross for at nordmenn anskaffer seg stadig flere tekniske apparater, så står radiolyttingen like sterkt som før. Det viser at selve innholdet radiokanalene leverer er det viktigste, og at ny teknologi kun tilgjengeliggjør radiolytting i enda større grad enn tidligere.

"Det er viktig for oss som jobber i radio å se at radiokonsumet ikke går ned, men at det spres på forskjellige plattformer"; sier Anniken Aas-Jakobsen, Research Manager i SBS Radio. "Vi kommer til å fortsette med denne type undersøkelser, for å se hvordan mediekonsumet forandrer seg over tid", sier hun til radionytt.no


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

P4 er favorittkanal
29.05.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: