Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Alltid Nyheter i 10 år

Selv de "nye" radiokanalene i NRK begynner å bli gamle- RADIONYTT.NO - 12.04.07 - Kyrre Dahl
NRK Radios nyhetskanal Alltid Nyheter fyller 10 år lørdag 14. april og har fått et godt fotfeste i de 17 byene hvor nyhetskanalen kan høres over FM-nettet. Som en del av NRKs digitale radiopakke er kanalen også i ferd med å bli landsdekkende. Totalt lytter vel 85 000 eller 2,2 prosent av alle radiolyttere på NRK Alltid Nyheter en vanlig dag.

- Tiåringen Alltid Nyheter har vokst seg stor og sterk og feirer 10 år i god form. Alltid Nyheter har aldri hatt så mange lyttere som nå, sier en meget godt fornøyd redaksjonssjef Lilla Sølhusvik.


Redaksjonssjef Lilla Sølhusvik t v serverer tiårskake til Alltid Nyheters Maia Østerud, Elin Pettersen, Dag Dørum, Esben Svendsen og dagens programleder Arild Svalbjørg. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)

Fra å være en FM-kanal i de største byene er Alltid Nyheter takket være DAB og nettradio i ferd med å bli et landsomfattende nyhetstilbud. Også via det nye digitale bakkenettet for tv vil radiokanalen bli å få fatt i.

Lenge har Alltid Nyheter vært Norges eneste nyhetskanal basert på hyppige oppdateringer av de viktigste nyhetene innen sport, økonomi, innen- og utenriks. – Interessant er det derfor å konstatere at vi fortsetter å gå fram også etter at TV2 Nyhetskanalen også har kommet. Det har vel noe å gjøre med at det er svært lett å ty til radio som medium for å holde seg oppdatert, sier Sølhusvik.

Nyhetsoppsummering omlag hvert tiende minutt hele dagen alle hverdager har helt siden starten for ti år siden vært basisen for NRK Alltid Nyheter. På kveldstid er det mulig å høre igjen magasiner som Her&Nå og Dagsnytt Atten og lyden av Dagsrevyen. I helgene sendes en miks av BBC og gjenhør og høydepunkter fra en rekke NRK-programmer.

BBC er en viktig samarbeidspartner for Alltid Nyheter og både på sen kveldstid, om natta og i helgene er BBC å høre. - Mange både norske og fremmedspråkelige setter pris på å kunne høre BBC i Norge. Spesielt å høre fotballsendingene med BBCs verdensberømte kommentatorer fra Premier Legaue-kampene på lørdagene er uhyre populært, sier Sølhusvik.

I Oslo har NRK Alltid Nyheter blitt en drosjekanal. Svært mange taxisjåfører velger å ha Alltid Nyheter på i bilen. – Mange av drosjesjåførene er innvandrere og har funnet ut å høre på Alltid Nyheter er en grei måte å få med seg de viktigste nyhetene og når mange passasjerene i tillegg sier de setter pris på en nyhetsoppdatering er dette ordning som stadig flere drosjesjåfører velger, sier redaksjonssjef Lilla Sølhusvik i NRK Alltid Nyheter.

Fakta: Lytteroppslutning NRK Alltid Nyheter


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Piratradio startet kirkeklokker
12.04.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: