Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

NRK-sjef støtter lokalradio

Radiosjef i NRK, Øyvind Vasaasen er skeptisk til konsesjonsavgift for lokalradioene og vil gjerne gi fra seg frekvenser.RADIONYTT.NO - 14.03.07 - KYRRE DAHL
Kulturminister Trond Giske vurderer å innføre konsesjonsavgift for de største lokalradioene, slik P4 og Kanal 24 betaler i dag. "....jeg er bekymret for at konsekvensen kan bli et dårligere radiotilbud i Norge ved at penger blir brukt til å betale konsesjonsavgifter i stedet for å lage gode programmer." skriver radiosjef Øyvind Vasaasen i et innlegg i Dagbladet i dag.

Han gir dermed støtte til de fleste lokalradioene, som har avvist et slikt forslag. Vassaasen fortsetter med å støtte lokalradioene også på et annet punkt, nemlig de såkalte "alltid-frekvensene":

"...LOKALRADIOBRANSJEN ivrer selv sterkt for å få flere FM-frekvenser slik at flere stasjoner kan få en frekvens for seg selv. NRK har vedtatt å begrense FM-distribusjonen til å gjelde de tre basiskanalene og på den måten frigi 39 FM-frekvenser fordelt på 14 byer i Norge. Dette ville kunne gi lokalradiobransjen et løft og trolig åpne opp for at alle som ønsker det får en egen frekvens hele døgnet.", skriver Vasaasen i sitt innlegg i Dagbladet.

Han mener også at det har vært litt vel mye fokus på TV de siste årene: "Nå håper vi at tiden er moden for at departementet kan tenke litt radio igjen og legge opp en langsiktig plan for utvikling av radio i Norge som innebærer en god balanse mellom lisensfinansiert og reklamefinanisert radio, forutsigbare rammevilkår for hele bransjen og noen tanker rundt overgangen fra analog til digital distribusjon en gang etter 2014. "

Hele innlegget kan du lese her

Kilde og Foto: Dagbladet/NRK
Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Navnga overgripere på direkten
12.03.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: