Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Kanal 24 brøt sponsor-reglene

Medietilsynet har gitt Kanal 24 varsel om sanksjon etter at sponsor-reglene ble brutt i "VM-studio"RADIONYTT.NO - 06.03.07 - KYRRE DAHL
Medietilsynet har i en foreløpig vurdering konkludert med at Kanal 24 har brutt reglene i kringkastingslovgivningen når det gjelder utforming av sponsoridentifiseringer. Det var i forbindelse med en kontroll av programposten "VM-studio" at bruddene ble avdekket.

Medietilsynet har kontrollert morgensendingen av ”VM-studio” ved to anledninger; onsdag 28. februar og fredag 2. mars 2007. Ved inn- og utannonsering av programmet blir det opplyst at sendingene presenteres av ”Mobildata – sponsor av kombinertlandslaget og Din baker – offisiell leverandør av ski-brødet til VM-utøverne”.

Opplysninger om sponsor kan etter kringkastingsloven gis i form av sponsors navn, varemerke eller logo. Andre opplysninger om sponsor kan ikke gis ved identifiseringen. Sponsors navn kan imidlertid ledsages av en nøytral bransjeangivelse. Opplysningene som etterfølger sponsors navn i disse to identifiseringene kan ikke betegnes som nøytrale bransjeangivelser. Medietilsynet anser imidlertid at det her er tale om tilleggsopplysninger om sponsor eller sponsors virksomhet i strid med regelverket i lov og forskrift om kringkasting, skriver tilsynet i et brev til Kanal 24.

Tilsynet har på denne bakgrunn gitt Kanal 24 et varsel om sanksjon. Sanksjon kan bli gitt i form av advarsel eller et skjønnsmessig fastsatt gebyr. Kanal 24 har fått frist til 21. mars 2007 med å komme med en uttalelse. Medietilsynet vil deretter ta saken opp til endelig vurdering.
Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Usedvanlig krass kritikk av DAB
05.03.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: