Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Studenter satser på mediehus

I 2007 snakker man ikke lenger om studentradio, nå er det mediehus som gjelder.

Bilde: Dennis Klausen, Even Nielsen og Inga Semmingsen.


RADIONYTT.NO - 06.02.07 - KYRRE DAHL

Både i Bodø og Bergen er det denne vinteren opprettet nye mediehus. Denne gangen er det studentene som satser fler-medialt. I Bodø blir en felles nettavis kjernen i det nye mediehuset. Her vil relevante nyheter bli publisert kontinuerlig, samt at man enkelt vil kunne navigere seg til mediehusets nett-TV og nettradio. I tillegg vil mediehuset gi ut et månedlig magasin i papirformat, heter det i en pressemelding.

Det nye mediehuset skal hete Ventus. Det er latin for vind, et værfenomen som preger Bodø by året rundt. Nett-TV og nettradioen vil fortsette arbeidet fra Studentkanalen. " Nettradioen vil ha ukentlige nyhetsprogram som vil dra stor nytte av nyhetssamarbeidet med Studentradioene i Norge (SiN). Samtidig skal radioens særpreg - musikk, selvsagt dyrkes, sier ansvarlig redaktør i Studentkanalen, Even Nielsen.

Nett-TV vil også ha ukentlige sendinger som nå, men mer i magasinform med muligheter for lengre saker og innslag. "Litt eksperimentering vil det være rom for, vi skal jo selvsagt ha det gøy, fortsetter Nielsen. En av de viktigste grunnene til det store engasjementet rundt det nye mediehuset er ifølge ansvarlig redaktør i Bodøstudenten, Inga Semmingsen, dagens krav til raskest mulig publisering av nyhetssaker. "Med en nettavis som kjerne vil vi kunne legge ut nyhetssaker når de er ferske i mye større grad enn i dag. Vi håper og tror at vår nettportal blir et naturlig sted å besøke for studenter i Bodø og landet ellers", sier Semmingsen.

I Bergen er det også studentmediehus. SMiB består av Studvest (studentavisen i Bergen), studentradioen i Bergen og Bergen student-tv. Der er det daglige radiosendinger på egen frekvens, og ukentlige tv-sendinger på TV Norge. Studentmediene i Bergen samarbeider redaksjonelt og økonomisk, selv om det er tre uavhengige organisasjoner, heter det i en pressemelding.

"Idéen til samarbeidet bunner første og fremst i at studentmediene kommer til å dele arbeidslokaler når vi flytter inn i det nye studentsenteret etter sommeren, avslører radioredaktør Jens Christian Vik til Studvest. Det som i første omgang var tenkt som et økonomisk samarbeid, har utviklet seg til å bli et samarbeid også redaksjonelt.

Red. anm: De to studentmediehusene hevder begge at de er Norges første studentmediehus

Foto: Gunnar Bøthun
Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Ny lov om redaksjonell frihet
06.02.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: