Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Ærespris til Kåre Conradi

Radioteatrets ærespris 2007 går til Kåre Conradi, for rollen som syngende Falk i Henrik Ibsens ”Kjærlighetens komedie”.RADIONYTT.NO - 01.02.07 - KYRRE DAHL

Torsdag 1. februar ble prisen delt ut av Radioteatersjef Nils Heyerdahl i Frokost-tv i NRK1. Juryen hadde følgende uttalelse:

”Radioteatrets ærespris Blå fugl er tildelt Kåre Conradi for hans rolle som Falk i Kjærlighetens komedie. Stykket er produsert som radiomusikal, med musikk av Lars Lillo-Stenberg og Åsmund Feidje og er den avsluttende produksjonen i Radioteatrets store Ibsenprogram på 23 titler, utgitt på CD.

Juryen fremhever at Falk er en komplisert rollefigur å tolke, med sine unge og sterkt ladede uttalelser om at de andre lever lunkne liv, mens han vil leve det ekte og virkelige, uten tanke for fremtiden. Han er en dikter og levemann og skal aldri binde seg.

Men så treffer han Svanhild og rammes av forelskelsen. Alvor og valg kommer inn i hans liv: vil den ideale kjærligheten overleve om de gifter seg? Sprangene og spenningene i rollefiguren er vanskelige å mestre. Kåre Conradi gjør det med innlevelse. Han er en lyttende skuespiller, både til seg selv, sine medspillere og til regissøren Else Barratt-Due. Han mestrer både den temmelig naive karakteren vi treffer i begynnelsen av stykket, og den forelskede mannen som etter hvert må ta alvorlige valg.

Ibsens stykke er skrevet på vers, og Kåre Conradi får med sin musikalitet linjene til å leve i ledige, naturlige og flytende replikker. Dertil synger han godt, sammen med blant andre Heidi Gjermundsen Broch, som spiller Svanhild”.

Kilde og Foto: NRK


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Kanal 24 vil flytte til Bergen
01.02.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: