Nyheter - Innenriks:
TILBAKE TIL.....INNENRIKS 2007    SISTE NYTT...INNENRIKS   UTENRIKS

Bjerkaas blir kringkastingssjef

Hans-Tore Bjerkaas etterfølger John G. Bernander som ny kringkastingssjef i NRK SAKEN ER OPPDATERT!


Foto:NRK, Ole Kaland


RADIONYTT.NO - 24.01.07 - KYRRE DAHL
Da er saken avgjort. Styret i NRK har i dag bestemt seg for å ansette Hans-Tore Bjerkaas som ny kringkastingssjef. Han etterfølger John G. Bernander og blir den sjuende krngkastings-sjefen. Bjerkaas er i dag distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark.

Hans-Tore Bjerkaas startet sin NRK-karriere i 1977, som radio- og fjernsynsjournalist i NRK Troms. Fra 1986 og fram til i dag har han - med unntak av ett år som programredaktør i TV 2 - hatt ulike lederstillinger i NRK. Bjerkaas har de tre siste årene vært distriktsredaktør i NRK Troms og Finnmark.

I årene 1997 til 2000 var han som fjernsynsdirektør i NRK ansvarlig for å snu en nedadgående trend og styrke publikums oppslutning om NRK1. Bjerkaas ledet arbeidet med etableringen av NRKs kringkasterdivisjon og var direktør for divisjonen fra 2000 til 2003.

Hans-Tore Bjerkaas er Cand.mag. fra Universitetet i Tromsø med fagene historie, norsk og filosofi.

Den nye kringkastingssjefen har både hatt en aktiv fotballkarriere for Tromsø IL og diverse lederverv i samme klubb på 80-tallet. Bjerkaas har Norges Fotballforbunds høyeste lederutdanning.

Styreleder Hallvard Bakke er svært godt fornøyd med tilsettingen. - Det har vært en grundig og god prosess der vi har finsiktet flere gode kandidater. Hans-Tore Bjerkaas har alle de nødvendige kvalifikasjonene for å lykkes i den svært krevende og utfordrende jobben det er å være kringkastingssjef, sier Hallvard Bakke.

Hans-Tore Bjerkaas tiltrer stillingen 19. mars. John G. Bernander vil fra dette tidspunktet stå til disposisjon for den nye K-sjefen inntil han formelt fratrer 30. april.


Vil du høre mer på radio?

Klikk her for å kjøpe radio


Vi samarbeider med Best-Buy, som er Experts nettbutikk.
TIPS ANDRE OM DENNE SAKEN
E-post: Se også:

Nytt mesterskap i radioreklame
24.01.07

 Søk i Radionytt:


powered by FreeFind

 Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med radionytt.no,s nyhetsbrev.

NYHETSBREV

 Tips oss:

Har du et nyhetstips?

Post@radionytt.no Annonsere:

Er du interessert i annonsere på radionytt.no?

Annonse-Info


 TVNytt.no: